• Pančevac Luka Jovičić osvojio drugo mesto na mts app konkursu

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
    013 Info

    Pančevac Luka Jovičić osvojio je drugo mesto na konkursu mts app, koji od 2011. godine organizuje kompanija Telekom. Kako se navodi u obaveštenju žiri je vrednovao ideju, kompleksnost rešenja – način realizacije, funkcionalnost, a dodatno društveno odgovornu namenu aplikacija, kao i posebno izraženu inovativnost za specijalnu nagradu. Svečana dodela nagrada biće održana u sredu, 21. decembra u Startit centru u Beogradu. 

    Cilj mi je bio da organizujem beleške, pitanja, raspored kontrolnih i materijale za školu i da sve bude jednom mestu koje će biti trajno dostupno svima u školi i omogućiti da je koriste za kategorizaciju tih stvari. Napravio sam i sajt gde je sve objašnjeno u detalje, rekao je Luka Jovičić.

    On je na ovoj aplikaciji počeo da radi nedugo nakon što je naučio programiranje za Android, a to je bilo pre nešto više od godinu dana. Kroz rad na ovoj aplikaciji je, kako on kaže, i učio. 

    Postepeno sam razvijao aplikaciju i dodavao ponešto kada se setim, ali i ispravljao greške koje sam uviđao, rekao je Luka i dodao:

    Imao sam u planu da napravim web platform, ekvivalentnu aplikaciji, kojoj može da se i pristupi iz pretraživača na bilo kom uređaju. Videću kako će aplikacija „zaživeti“ pa ću je unapređivati kako mi vreme dozvoli.

    Ono što nam je potvrdio je da definitivno u nekom trenutku biti dostupna na Play Store-u. 

    Mts app konkurs usmeren je na podsticanje kreativnosti, preduzetničkog duha i saradnje među učenicima i daje im priliku da u stvaralačkom procesu izrade aplikacija steknu nova znanja i veštine.

    O ostalim učesnicima koji su nagrađeni možete pročitati na sledećem linku.

    Pančevac Luka Jovičić osvojio je drugo mesto na konkursu mts app, koji od 2011. godine organizuje kompanija Telekom.

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
  • NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

    Ostalo iz kategorije Društvo

    PANČEVO: Uskršnji bazar do 28. aprila

    U četvrtak, 25. aprila, otvorena je manifestacija „Uskršnji bazar“ koju organizuje Udruženje žena „Pančevke – Gornji Grad“ u saradnji sa Turističkom organizacijom grada Pančeva, uz […]

    PANČEVO: Bez naplate parkinga tokom praznika

    Tokom prvomajskih i uskršnjih praznika, od 1. do 6. maja, kontrolori na otvorenom parkiralištu – zoniranim parking mestima, neće vršiti kontrolu naplate parkiranja. […]

    Kolike su prosečne februarske plate u južnom Banatu

    Prosečna zarada (bruto) obračunata za februar 2024. godine iznosila je 129.934 dinara, dok je prosečna zarada bez poreza i doprinosa (neto) iznosila 94.125 dinara, saopštio je Republički zavod […]