• Pančevačko „Grejanje“ na sudu nepobedivo – potrošači u raljama „Nevidljivog zakona“

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
    013 Info
    Pančevačko Grejanje koje potrošači „ne mogu da dobiju na sudu“ primer je nepoštovanja Zakona o zaštiti potrošača u Srbiji, objavila je agencija Beta.

    U tekstu sa predstavljanja studije  „Nevidljivi zakon“ o neprimenjivanju propisa o zaštiti potrošača navode se ocene autora studije pravnika iz udruženja Efektiva Jovana Ristića.

    “ Kao primer problema sa kojim se potrošači susreću, Ristić je naveo višedecenijski problem gradjana sa JKP „Grejanje“ u Pančevu koje naplaćuje, kako je rekao, „fiksni deo grejanja koji često menja ime – malo je naknada za grejanje kroz zidove, a onda nešto drugo i plaća se čak i kada je ugovor raskinut a usluga obustavljena“, navodi se u tekstu.

    „Vama može 15 godina da bude obustavljena usluga, što je slučaj sa pet potrošača, a da oni uporno naplaćuju uslugu koju vam ne daju. Vidite, to četiri zakona Srbije ne dopuštaju. Do pančevačkih sudija to nekako ne dolazi“, izjavio j Ristić. .

    Tvrdi se da je naveo da je iz tog Pančeva obradio 44 presuda iz perioda od 2007. do 2020. godine i istakao da je od 2016. pančevačku toplanu nemoguće dobiti na sudu, iako su zakoni na strani gradjana „jer sudije zakone primenjuju selektivno ili ih uopšte ne primenjuju“.

     

     

    Pančevačko Grejanje koje potrošači ne mogu da dobiju na sudu primer je nepoštovanja Zakona o zaštiti potrošača u Srbiji, objavila je agencija Beta.
     

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
  • NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

    Ostalo iz kategorije Društvo

    PANČEVO: Uskršnji bazar do 28. aprila

    U četvrtak, 25. aprila, otvorena je manifestacija „Uskršnji bazar“ koju organizuje Udruženje žena „Pančevke – Gornji Grad“ u saradnji sa Turističkom organizacijom grada Pančeva, uz […]

    PANČEVO: Bez naplate parkinga tokom praznika

    Tokom prvomajskih i uskršnjih praznika, od 1. do 6. maja, kontrolori na otvorenom parkiralištu – zoniranim parking mestima, neće vršiti kontrolu naplate parkiranja. […]

    Kolike su prosečne februarske plate u južnom Banatu

    Prosečna zarada (bruto) obračunata za februar 2024. godine iznosila je 129.934 dinara, dok je prosečna zarada bez poreza i doprinosa (neto) iznosila 94.125 dinara, saopštio je Republički zavod […]