• PANČEVO: Edukacija dece i odraslih u cilju povećanja bezbednosti u saobraćaju

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
    013 Info

    U četvrtak, 24. novembra Komitet za bezbednost saobraćaja i Agencija za saobraćaj grada Pančeva, zajedno sa učenicima i profesorima Mašinske škole Pančevo, započeli su kampanju „Za bezbednost dece u saobraćaju. Svi zajedno“, koja se realizuje uz podršku Republičke Agencije za bezbednost saobraćaja. 

    U okviru kampanje na više lokacija u centru grada, ispred škola, vrtića, ustanova i na javnim parkiralištima delili su se leci i brošure, koji su pre svega namenjeni odraslim učesnicima u saobraćaju,
    sa savetima o tome kako pripremiti dete za učešće u saobraćaju i kako da odrasli svojim doslednim ponašanjem i ličnim primerom, pozitivno utiču na ponašanje dece.

    Danas je akcenta na bezbednosti dece u saobraćaju. Svi treba da budu svesni da su deca najranjiviji učesnici u saobraćaju, tako da pored adekvatnog saobraćajnog obrazovanja i vaspitanja potrebno je da svaki pojedinac svojim doslednim i bezbednim ponašanjem da lični primer svakom detetu kako da se ponaša u saobraćaju. Nadam se da će ubuduće biti što više ovakvih akcija kako bi se stanje bezbednosti saobraćaja u našem gradu poboljšalo, rekla je Ivana Pejčić, profesor saobraćajne grupe u Mašinskoj školi Pančevo. 

    U Republici Srbiji, deca u saobraćaju najviše stradaju kao putnici u vozilu, zatim kao pešaci i kao vozači bicikala, stoga je veoma značajno kontinuirano sprovođenje preventivnih aktivnosti i mera i edukacije, kako dece, tako i odraslih, u cilju povećanja njihove bezbednosti.

    Statistika kaže da deca koja stradaju u saobraćaju najčešće stradaju kao putnici u vozilu, a zatim kao pešaci i kao biciklisti. S obzirom na takve podatke, veoma je bitno da onaj ko prevozi i ko provodi najviše vremena sa detetom, pre svega roditelji ali i drugi odrasli – bake, deke i ostala rodbina, svojim uticajem i svojim doslednim bezbednim ponašanjem utiču na ponašanje dece i da prenesu svoje zdrave navike deci, rekao je Srđan Polovina iz Agencije za saobraćaj Gradske uprave Pančevo.

    Komitet za bezbednost saobraćaj i Agencija za bezbednost saobraćaja kontinuirano sprovode ovakve akcije.

    Današanja akcija se odnosi na to da upoznamo rodtelje nekim kratkim uputstvom, našim propagandnim materijalom na neke zdrave navike u saobraćaju i da ih jednostavno podsetimo, da oni to znaju, ali da kroz ovakav vid kampanje utičemo dodatno na njihovu svest da to prenesu najmlađim naraštajima, istakao je Polovina.

    Kampanja će biti realizovana i u sredu, 25. novembra.

    U četvrtak, 24. novembra Komitet za bezbednost saobraćaja i Agencija za saobraćaj grada Pančeva, zajedno sa učenicima i profesorima Mašinske škole Pančevo, započeli su kampanju „Za bezbednost dece u saobraćaju. Svi zajedno“, koja se realizuje uz podršku Republičke Agencije za bezbednost saobraćaja. 

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
  • NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

    Ostalo iz kategorije Društvo

    PANČEVO: Uskršnji bazar do 28. aprila

    U četvrtak, 25. aprila, otvorena je manifestacija „Uskršnji bazar“ koju organizuje Udruženje žena „Pančevke – Gornji Grad“ u saradnji sa Turističkom organizacijom grada Pančeva, uz […]

    PANČEVO: Bez naplate parkinga tokom praznika

    Tokom prvomajskih i uskršnjih praznika, od 1. do 6. maja, kontrolori na otvorenom parkiralištu – zoniranim parking mestima, neće vršiti kontrolu naplate parkiranja. […]

    Kolike su prosečne februarske plate u južnom Banatu

    Prosečna zarada (bruto) obračunata za februar 2024. godine iznosila je 129.934 dinara, dok je prosečna zarada bez poreza i doprinosa (neto) iznosila 94.125 dinara, saopštio je Republički zavod […]