• PANČEVO: Magle nema, koncentracija suspendovanih čestica i dalje povišena

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
    013 Info

    Prema podacima Zavoda za javno zdravlje Pančevo od 10 sati izmerena dvadesetčetvoročasovna koncentracija PM10 čestica iznosi 79,7 mikrograma po kubnom metru vazduha, što je iznad granične vrednosti koja je 50 mikrograma.

    I prema podacima Agencije za zaštitu životne sredine u Pančevu je povećana koncentracija PM10 čestica u vazduhu. Tako je kod Vatrogasnog doma izmereno 52,6, u Vojlovici 79,9, a u Starčevu standardno najviše, 93,7 mikrograma PM10 čestica po kubnom metru vazduha.

    Nakon prvog sastanka Radne grupe za zaštitu vazduha iz Vlade je stiglo saopštenje u kome se navodi da je „prema informacijama Agencije za zaštitu životne sredine, koncentracija čestica blizu prosečnim vrednostima za ovo doba godine“ i da stoga „nema razloga za zabrinutost trenutnim stanjem“.

     

    Mirjana Jovanović, menadžerka projekata programske oblasti Energija, klima i životna sredina u Beogradskoj otvorenoj školi (BOŠ), kaže za Danas da je poruka vlade da nema razloga za zabrinutost pokušaj da se normalizuje loše stanje.

    – Prosečna vrednost PM čestica u vazduhu za ovo doba godine prevazilazi dozvoljene dnevne vrednosti. Dakle, prosečno loše je i dalje loše. Time što govorimo da je zagađenost na nivou proseka mi ne možemo opravdati činjenicu da ništa ne radimo da se zagađenje smanji – ističe Jovanović.

     

    Prema podacima Zavoda za javno zdravlje Pančevo od 10 sati izmerena dvadesetčetvoročasovna koncentracija PM10 čestica iznosi 81,2 mikrograma po kubnom metru vazduha, što je iznad granične vrednosti koja je 50 mikrograma.

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
  • NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

    Ostalo iz kategorije Društvo

    PANČEVO: Uskršnji bazar do 28. aprila

    U četvrtak, 25. aprila, otvorena je manifestacija „Uskršnji bazar“ koju organizuje Udruženje žena „Pančevke – Gornji Grad“ u saradnji sa Turističkom organizacijom grada Pančeva, uz […]

    PANČEVO: Bez naplate parkinga tokom praznika

    Tokom prvomajskih i uskršnjih praznika, od 1. do 6. maja, kontrolori na otvorenom parkiralištu – zoniranim parking mestima, neće vršiti kontrolu naplate parkiranja. […]

    Kolike su prosečne februarske plate u južnom Banatu

    Prosečna zarada (bruto) obračunata za februar 2024. godine iznosila je 129.934 dinara, dok je prosečna zarada bez poreza i doprinosa (neto) iznosila 94.125 dinara, saopštio je Republički zavod […]