• PANČEVO: Naredne sedmice brojne aktivnosti povodom Nedelje Crvenog krsta

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
    013 Info

    Ovogodišnju kampanju obeležavanja Svetskog dana Crvenog krsta – koji se obeležava 8. maja, na rođendan osnivača Anrija Dinana, i „Nedelju Crvenog  krsta“ od 8. do 15. maja, Crveni krst Pančevo će obeležiti pod sloganom “Zajedno činimo svet humanijim.“.

    Kampanja obeležavanja Svetskog dana i Nedelje Crvenog krsta ima za cilj da poveže ljude kroz jednostavna dela humanosti te pozivamo sugrađanke i sugrađane da nam se pridruže u relizaciji naše humane misije, da svojim gestom daju svoj doprinos humanosti, jer tako svi zajedno možemo da svet učinimo humanijim i boljim mestom za život.

    Crveni krst Pančevo, i ove godine će  uz podršku CK Vojvodine i Crvenog krsta Srbije realizovati akciju „Paket za novorođenu bebu“ koji je namenjen bebama rođenim u   Nedelji Crvenog krsta  (od  8.  do 15. maja).

    Koncept Akcije „Paket za novorođenu bebu“ jeste da sve bebe rođene u Nedelji Crvenog krsta od 8. do 15. maja,  kao i njihove mame, budu obradovane simboličnim poklonom dobrodošlice.

    Tokom naredne nedelje organizovan je veliki broj događaja i ovom prilikom najavljujemo jedan broj njih.

    U ponedeljak 9. maja od 12,00 do 14,00 časova na platou ispred Gradske uprave održaće se Centralna manifestacija predstavljanja svih programa. 

    U utorak 10. maja od 10,00 do 13,00 časova  održaće se vanredna akcija dobrovoljnog davanja krvi u namenskom vozilu Transfuziomobilu koji će biti postavljen na uobičajenom mestu u ulici Vojvode Radomira Putnika, u blizini Muzičke škole.

    Sreda, 11. maj od 9,00 do 12,00  redovnom Gradskom akcijom  dobrovoljnog davanja krvi obeležiće se Nacionalni dan dobrovoljnih davalaca krvi. 

    Petak 13. maj od 9,00 do 12, 00 u  vrtiću Petar Pan na Misi održaće se Dečiji sajam prevencije trgovine ljudima.

    Pored ovih aktivnosti volonterke i volonteri će mladima iz  osnovnih i srednjih škola održati niz radionica iz Programa borbe protiv trgovine ljudima, Promocije humanih vrednosti i Prevencije bolesti zavisnosti.

    Ovogodišnju kampanju obeležavanja Svetskog dana Crvenog krsta – koji se obeležava 8. maja, na rođendan osnivača Anrija Dinana, i „Nedelju Crvenog  krsta“ od 8. do 15. maja, Crveni krst Pančevo će obeležiti pod sloganom “Zajedno činimo svet humanijim.“.

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
  • NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

    Ostalo iz kategorije Društvo

    PANČEVO: Uskršnji bazar do 28. aprila

    U četvrtak, 25. aprila, otvorena je manifestacija „Uskršnji bazar“ koju organizuje Udruženje žena „Pančevke – Gornji Grad“ u saradnji sa Turističkom organizacijom grada Pančeva, uz […]

    PANČEVO: Bez naplate parkinga tokom praznika

    Tokom prvomajskih i uskršnjih praznika, od 1. do 6. maja, kontrolori na otvorenom parkiralištu – zoniranim parking mestima, neće vršiti kontrolu naplate parkiranja. […]

    Kolike su prosečne februarske plate u južnom Banatu

    Prosečna zarada (bruto) obračunata za februar 2024. godine iznosila je 129.934 dinara, dok je prosečna zarada bez poreza i doprinosa (neto) iznosila 94.125 dinara, saopštio je Republički zavod […]