• PANČEVO: Održan četvrti Izviđački memorijal „Aleksandar Aca Stanković”

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
    013 Info

    Četvrti izviđački memorijal  „Aleksandar Aca Stanković” upriličen je proteklog vikenda u zgradi Osnovne škole „Miroslav Mika Antić” na Strelištu, uz poštovanje svih epidemioloških mera.

    Ovaj događaj, posvećen prerano preminulom starčevačkom skautu, kao i prethodnih tri, priredio je pančevački odred „Crne rode”. Domaćini su se predstavili s tri ekipe na nadmetanju koje se odvijalo u dve kategorije:  kod poletaraca i pčelica (do 2011. godišta) bilo je šesnaest petočlanih ekipa, a sedam manje u konkurenciji mlađih izviđača.

    Što se tiče disciplina: kod mlađih kategorija bilo ih je ukupno deset – od vezivanja čvorova i skrivanja poruka, preko onih pod nazivom „Uhvati rodu” i „Mumije”, do tajnih zadataka i igre iznenađenja. Kod nešto starijih izviđača, pored nekih navedenih, bilo je kviza, poruka kurira, poligona spretnosti i upoznavanja Pančeva kroz sedam zagonetki, a nakon mnogo uzbuđenja, na kraju je pobedio „Uragan” (odred „Čiča Janko” iz Perleza), ispred „Sendvičića” („Zvezdan Nedeljković” iz Obrenovca) i „Škorpija” (beogradski „Panter”). S druge strane, u konkurenciji poletaraca i pčelica najbolja je bila subotička ekipa „Nismo smislili”, a drugo i treće mesto zauzeli su „Delfini” („Savski čivijaši” iz Šapca”) i „Lavovi” („Čiča Janko” iz Perleza).

    Organizaciju ove manifestacije pomogli su mesara „Plavi Dunav” i beogradski „Coffi Cake”, kao i Osnovna škola „Miroslav Mika Antić”, a  veliku podršku pružili su i roditelji učesnika.

     

     

    Četvrti izviđački memorijal  „Aleksandar Aca Stanković” upriličen je proteklog vikenda u zgradi Osnovne škole „Miroslav Mika Antić” na Strelištu, uz poštovanje svih epidemioloških mera.

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
  • NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

    Ostalo iz kategorije Društvo

    PANČEVO: Uskršnji bazar do 28. aprila

    U četvrtak, 25. aprila, otvorena je manifestacija „Uskršnji bazar“ koju organizuje Udruženje žena „Pančevke – Gornji Grad“ u saradnji sa Turističkom organizacijom grada Pančeva, uz […]

    PANČEVO: Bez naplate parkinga tokom praznika

    Tokom prvomajskih i uskršnjih praznika, od 1. do 6. maja, kontrolori na otvorenom parkiralištu – zoniranim parking mestima, neće vršiti kontrolu naplate parkiranja. […]

    Kolike su prosečne februarske plate u južnom Banatu

    Prosečna zarada (bruto) obračunata za februar 2024. godine iznosila je 129.934 dinara, dok je prosečna zarada bez poreza i doprinosa (neto) iznosila 94.125 dinara, saopštio je Republički zavod […]