• PANČEVO: Ponovo potrebna pomoć maleroznoj porodici Bihler

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
    013 Info

    Vojlovčanka Vanja Bihler sa četvorogodišnjom kćerkicom i šestogodišnjim sinom duže od dve nedelje živi u jednoj prostoriji u kojoj je stari isluženi „Smederevac“, jer u ostatku kuće nema grejanje zbog požara.

    Dok su njih troje spavali na spratu u noći između 3. i 4. februara zapalio se kotao u podrumu porodične kuće. Vatra je potpuno uništila kuhinju i trpezariju koje se nalaze iznad kotla, a sreća je da se Vanja probudila na vreme i pozvala vatrogasce koji su odmah stigli i ugasili kartu.

     

     

    Kuća u prvo vreme nije bila za stanovanje, pa je Bihlere nakon ukazane pomoći u bolnici primio komšija Mirko Matasarević. Međutim, oni su morali posle desetak dana da se vrate u svoj dom. Matasarević im je poklonio stari „Smederevac“ da bi imali čime da se greju.

    Ubrzo su priskočili i drugi ljudi u pomoć. Jedan od Pančevaca  koji ima svoju firmu preuzeo je obavezu da omalteriše i okreči kuhinju i trpezariju, a obećao je da će doneti i nešto nameštaja. Još neke zanatlije su spremne da pomognu, ali je neophodno da se obezbedi materijal za krečenje i zamenu izgorelih električnih instalacija. 

    Vanja kaže da je popravka kotla za grejanje procenjena na oko 26.000 dinara, pa bi svaka pomoć bila dobrodošla.

    Porodica Bihler je za nešto više od dve godine doživela nekoliko nesreća. Najpre se Vanja razbolela, zbog čega je kako kaže morala tri puta da bude operisana, a zatim je u decembru 2018. njen suprug Darko tragično nastradao. Od tada Vanja sa decom živi od socijalne pomoći. Aprila prošle godine je njenu četvorogodišnju kćerkicu na Starom Tamišu izujedao pas, i na kraju je izbio požar u kome su zamalo svi stradali. I to samo nekoliko dana nakon što je KUD „Abrašević“ na humanitarnom koncertu u Kulturnom centru sakupio 92.000 dinara za pomoć porodici Bihler. Vanja kaže da je od tog novca platila sve dugove i račune. Sada je potrebno još nešto novca da bi Bihleri mogli ponovo da koriste svoju kuću.

     

     

     

    Vojlovčanka Vanja Bihler sa četvorogodišnjom kćerkicom i šestogodišnjim sinom duže od dve nedelje živi u jednoj prostoriji u kojoj je stari isluženi „Smederevac“, jer u ostatku kuće nema grejanje zbog požara.

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
  • NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

    Ostalo iz kategorije Društvo

    PANČEVO: Uskršnji bazar do 28. aprila

    U četvrtak, 25. aprila, otvorena je manifestacija „Uskršnji bazar“ koju organizuje Udruženje žena „Pančevke – Gornji Grad“ u saradnji sa Turističkom organizacijom grada Pančeva, uz […]

    PANČEVO: Bez naplate parkinga tokom praznika

    Tokom prvomajskih i uskršnjih praznika, od 1. do 6. maja, kontrolori na otvorenom parkiralištu – zoniranim parking mestima, neće vršiti kontrolu naplate parkiranja. […]

    Kolike su prosečne februarske plate u južnom Banatu

    Prosečna zarada (bruto) obračunata za februar 2024. godine iznosila je 129.934 dinara, dok je prosečna zarada bez poreza i doprinosa (neto) iznosila 94.125 dinara, saopštio je Republički zavod […]