Društvo

PANČEVO: Ribočuvari i noću pronalaze krivolovački alat

Izvor: 
013info Uto, 23/05/2023 - 09:24Ovih dana ribočuvari imaju mnogo posla, a jedan od njih, Branislav Dailov, vratio se sa punim rukama „ulova”, to jest, sredstava za krivolov.

On je rekao da su u proteklom periodu on i njegove kolege iz službe, uglavnom kontrolisale pecaroše, koji, kako kažu, u velikoj većini imaju važeće dozvole.

– Međutim, otkakao je voda nadošla, krenuli su i lopovi da vršljaju. To je bio signal da i mi pojačamo aktivnosti. Tako smo samo u poslednjem noćnom obilasku pronašli sedam mreža i jedan senker. Ovaj nedozvolljeni alat dužine tri metra imao je prvi poluobruč prečnika od oko dva metra. To je katastrofa za riblji fond, jer u njega sve upada. Na sreću, bio je prazan, što znači da smo ga na vreme otkrili. S druge strane, u mrežama je bilo nešto ulova - šaran od dva kilograma i još desetak kilograma sitne bele ribe, navodi Dailov.

On dodaje su donedavno ribolovci imali dobru situaciju, jer je radio krupan šaran, kao i i babuške i deverike, ali se to menja zbog rasta vodostaja, znajući da je Tamiš krenuo uzvodno, s obzirom na to da Dunav donosi vodu.

Zaposleni u ribolovačkoj službi, pored dnevnih vizita, patroliraju i noću, kada kreću u potragu za krivolovcima uspomoć baterijskih lampi.

Sve to zalaganje poslednjih godina upadljivo je popravilo stanje na tamiškim terenima. 

 
MarketingNajnovije vesti