Zeleznicka ambulanta Pančevo
Društvo

PANČEVO: U Očnoj bolnici i Železničkoj ambulanti stvaraju se uslovi za privremeni rad Zavoda za javno zdravlje

Pančevo, Ned, 10/09/2017 - 07:46
Vladimir Đoković

Kada bude počela rekonstrukcija zgrade Internističkog bloka Opšte bolnice Pančevo trajaće prema planovima 8 meseci. Izvesno je da će Zavod za javno zdravlje čiji je jedan od spratova Internog a koristi i ambulante u prizemlju za vreme rekonstrukcije raditi  dve lokacije. U ambulantama Očne bolnice i u zgradi Železničke ambulante Doma zdravlja.

 

“Privode se kraju tehničke pripreme tih prostora kako bi kada počne rekonstrukcija zgrade Internističkog bloka mogli da privremeno nastavimo rad na te dve lokacije. Na obe lokacije će se raditi sa pacijentima i strankama. “ – izjavila je direktorka Zavoda dr Ljiljana Lazić.

Već 10 godina u izgradnji je nova zgrada Zavoda a još uvek nije završena. Za neophodne radove posle kojih bi moglo doći do presenja Zavoda za javno zdravlje neophodno je uložiti još 80 miliona dinara. Zavod je pokrajinska zdravstvena ustanova pa se očekuje podrška iz pokrajinskog budžeta.

“Rekonstrukcija Internističkog bloka je nesumnjivo strateški prioritet. Nadamo se da će se tokom rekonstrukcije biti pronađen način da se završi i prva faza naše nove zgrade i da ćemo posle privremenog iseljenja zbog Internog moći da se uselimo u svoj novi prostor. Prema dogovorima ako se to ne desi Zavod će se vratiti u prostor koji sada koristi “ – objašnjava dr. Ljiljana Lazić.

 Marketing

Najnovije vesti