• PANČEVO: U ponedeljak predavanje kustosa Muzeja žrtava genocida

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
    013 Info

    Predavanje i tribina Trideset godina postojanja Muzeja žrtava genocida i Obeležavanje 81 godine od početka Drugog svetskog rata na teritoriji Jugoslavije, održaće se u ponedeljak, 18. aprila, 18 časova u Narodnom muzeju.

    Predavanje organizuje Muzej Žrtava genocida iz Beograda, a predavači su kustosi Muzeja žrtava genocida, kustos-istoričar, i muzejski pedagog Biljana Marcojević i kustos-politikolog Ognjen Gogić.

    Cilj predavanja je da se kroz istorijat i delatnost Muzeja žrtava genocida slušaocima približi kako se čuva i neguje kultura sećanja kroz tridesetogodišnji rad ove institucije. Odmah potom biće reči o tome kako se olako prepuštaju zaboravu događaji koji su se odigrali samo 81 godinu ranije i uveli Jugoslaviju u najveći sukob koje je čovečanstvo ikada vodilo. 

    Predavanje i tribina Trideset godina postojanja Muzeja žrtava genocida i  Obeležavanje 81 godine od početka Drugog svetskog rata na teritoriji Jugoslavije, održaće se u ponedeljak, 18. aprila, 18 časova u Narodnom muzeju.

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
  • NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

    Ostalo iz kategorije Društvo

    PU PANČEVO: Pojačana kontrola saobraćaja

    Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova, Uprave saobraćajne policije, u periodu od 25. aprila do 1. maja 2024. godine sprovešće akciju pojačane kontrole saobraćaja usmerenu na otkrivanje i […]