• PANČEVO: Zavrtimo zajedno točkove bicikla i dajmo pedalu raku

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
    013 Info
    Zavod za javno zdravlje Pančevo se pridružuje regionalnoj akciji udruženja “Ženski centra Milica” i organizuje biciklističku vožnju “Daj pedalu raku” i u našem gradu. Vožnja će početi u nedelju, 3. oktobra, u 12 sati na Keju Radoja Dakića. Okupljanje će biti kod sportskih terena.
     
    Pančevo će biti drugi put na mapi gradova gde se ova vožnja organizuje.
     
    Udruženje građana “Ženski centar Milica” tradicionalno, sedmi put, u preko 30 gradova Srbije i regiona obeležava Oktobar- mesec borbe protiv raka dojke, kroz biciklističku vožnju podrške „Daj pedalu raku“. Gradovima i opštinama iz Srbije koji od početka učestvuju u vožnji, prošle godine su se priključili i gradovi iz Slovenije, tako da je kampanja dobila regionalni karakter, a ove godine su potvrdili učešće i gradovi iz Hrvatske i Severne Makedonije.
     
    Biciklistička vožnja podrške “Daj pedalu raku” se sprovodi uz institucionalno pokroviteljstvo Ministarstva zdravlja Republike Srbije, Ministarstva omladine i sporta Republike Srbije i uz podršku IJZS „Dr Milan Jovanović Batut“.
     
    Cilj kampanje, pored podrške ženama koje se bore sa rakom dojke, je i promovisanje važnosti obavljanja redovnih pregleda i samopregleda, upražnjavanje zdravih stilova života, posebno sporta, sa akcentom na biciklizam koji je izuzetno važan kako u prevenciji tako i u rehabilitaciji.
     
    – Sami možda idemo brže ali zajedno stižemo dalje, do svake žene u Srbiji i regionu, poručili su organizatori.
     
     

    Zavod za javno zdravlje Pančevo se pridružuje regionalnoj akciji udruženja “Ženski centra Milica” i organizuje biciklističku vožnju “DAJ PEDALU RAKU” i u našem gradu. Vožnja će početi 3. oktobra u 12 sati na Keju Radoja Dakića.

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
  • NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

    Ostalo iz kategorije Društvo

    PANČEVO: Uskršnji bazar do 28. aprila

    U četvrtak, 25. aprila, otvorena je manifestacija „Uskršnji bazar“ koju organizuje Udruženje žena „Pančevke – Gornji Grad“ u saradnji sa Turističkom organizacijom grada Pančeva, uz […]

    PANČEVO: Bez naplate parkinga tokom praznika

    Tokom prvomajskih i uskršnjih praznika, od 1. do 6. maja, kontrolori na otvorenom parkiralištu – zoniranim parking mestima, neće vršiti kontrolu naplate parkiranja. […]

    Kolike su prosečne februarske plate u južnom Banatu

    Prosečna zarada (bruto) obračunata za februar 2024. godine iznosila je 129.934 dinara, dok je prosečna zarada bez poreza i doprinosa (neto) iznosila 94.125 dinara, saopštio je Republički zavod […]