printscreen
Društvo

Poplave večeras i sutra prete centralnoj, jugozapadnoj i istočnoj Srbiji

Izvor: 
Blic Pon, 02/05/2016 - 12:42

U centralnoj, jugozapadnoj i istočnoj Srbiji tokom noći i sutra se očekuje od 20 do 50 mm kiše zbog čega može doći do izlivanja reka pa su u Republičkom hidrometeorološkom zavodu aktivirali narandžasti alarm, piše Blic.

U ovom zavodu ističu da će vreme tokom dana u većem delu Srbije biti oblačno sa kišom, slabog do umerenog intenziteta dok se večeras, tokom noći i sutra očekuju znatno snažnije padavine.

Narandžasti alarm znači da će vreme biti opasno pošto kiša može prouzrokovati materijalnu štetu i biti opasna po ljude i životinje.

- Narandžasti alarm upozorava večeras i tokom noći stanovnike jugozapadne Srbije i Kosova i Metohije na mogućnost poplava dok su sutra u opasnosti Pomoravlje, istočna i jugoistočna Srbija - objašnjava za Blic, Nedeljko Todorović iz RHMZ-a.

Na opasnost od poplava upozorila je potpresednica Vlade Srbije i ministarka građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture dr Zorana Mihajlović i pozvala preduzeća i agencije iz svog resora da preduzmu preventivne mere i budu spremni da reaguju. 

Prema mapi meteoroloških i hidroloških alarma, koju je objavio RHMZ, u Vojvodini je na snazi zeleni alarm i nema opasnosti od izlivanja reka.Marketing

Najnovije vesti