• Proglašena najbolja vina dolovačke Vinarijade

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
    013 Info

    Nakon jučerašnjeg otvaranja, kada je počeo prijem takmičarskih uzoraka mladog vina i predstavljena prigodna izložba, drugi dan dvadeset treće dolovačke „Vinarijade“ protekao je u nesvakidašnje mirnoj atmosferi, znajući da je ranijih godina, druge subote u februaru, plato ispred Doma kulture vrveo je od ljubitelja božjeg nektara.

    Ovog puta, iz svima znanih epidemioloških razloga, nije bilo gužve, već su se na svega nekoliko štandova našli proizvođači vina, kao i meda, štrudli i drugih špecija. Uprkos tome i hladnom vremenu, bilo je i kupaca, pored toga i zato što je u Dolovu bio pijačni dan.

    Za to vreme u Domu kulture nastavljen je prijem uzoraka mladih vina u četiri kategorije. Prema rečima ljudi iz komisije stiglo ih je nešto manje nego lane – oko 170; od toga ih je pola bilo iz Dolova i okolina, a pola sa strane.

    Nakon toga, stručna komisija se bacila na ocenjivanje i odabrala najbolje.

    U konkurenciji od 18 dezertnih vina na 23. Vinarijadi u Dolovu,  najbolje je Čeri vino Dolovca Jovana Blaga, sledi Vino malina Dušana Vemića iz Dolova pa Vino malina Ružice Šmit iz Pančeva.

    Crvenih vina ocenjivano je 63, a najbolji je Kaberne Vinarije Mali Buda iz Pančeva. Sledi Merlo kabernet Alibunarca Vukašina Sretkova i Merlo iz pančevačke Vinarije Kršanin.

    Ocenjeno je i 27 roze vina, a za najbolji je proglašen Roze Stanilava Popova iz Bajše. Sledi Ružica Tatjane Savić iz Novi Kozaraca pa Iđoški roze kabernet suvinjon tamošnjeg Udruženja Šansa.

    U konkurenciji 63 bela vina pobedio je Burgundac Josifa Nedina iz Gudurice, drugo mesto pripalo je Muskat otonelu istog vinara, a treći je Italijanski rizling Tomislava Klara iz Perleza.

    „Vinarijada“ će biti okončana sutra simboličnim orezivanjem vinograda i rezanjem slavskog kolača povodom slave udruženja „Sveti Trifun“, organizatora manifestacije.

     

     

    U konkurenciji od 18 dezertnih vina najbolje je čeri vino dolovca Jovana Blaga, sledi vino malina Dušana Vemića iz Dolova pa vino malina Ružice Šmit iz Pančeva.

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
  • NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

    Ostalo iz kategorije Društvo

    PANČEVO: Uskršnji bazar do 28. aprila

    U četvrtak, 25. aprila, otvorena je manifestacija „Uskršnji bazar“ koju organizuje Udruženje žena „Pančevke – Gornji Grad“ u saradnji sa Turističkom organizacijom grada Pančeva, uz […]

    PANČEVO: Bez naplate parkinga tokom praznika

    Tokom prvomajskih i uskršnjih praznika, od 1. do 6. maja, kontrolori na otvorenom parkiralištu – zoniranim parking mestima, neće vršiti kontrolu naplate parkiranja. […]

    Kolike su prosečne februarske plate u južnom Banatu

    Prosečna zarada (bruto) obračunata za februar 2024. godine iznosila je 129.934 dinara, dok je prosečna zarada bez poreza i doprinosa (neto) iznosila 94.125 dinara, saopštio je Republički zavod […]