Društvo

Rad Pančevke proglašen najboljim na izložbi „100 žena - 100 minijatura"

Pančevo, Pet, 23/11/2018 - 08:24
Aleksandar Stojković


Rad Katarine Mandić iz Pančeva, ocenjen je kao najbolji u kategoriji „taknje" na izložbi „100 žena - 100 minijatura" koju su zajedno organizovale Etno mreža i NALED. a pod pokroviteljstvom Narodne skupštine.

Ovo je šesta po redu žirirana izložba rukotvorina - minijatura žena iz ruralnih podrućja, čije je radove strućni žiri ocenio kao najbolje, a ove godine na izložbu je pristiglo 120 radova u pet tradicionalnih tehnika iz 23 opštine u Srbiji.

Žiri u sastavu Agnes Nadj Abonji, diplomirani etnolog gradskog muzeja u Senti, Zlatko Cvetković, rektor na fakultetu FPU, Irena Fileki, viši kustos Etnografskog muzeja, Sofija Arsić, član UO Etno mreže i Leonora Vekić, profesor fakulteta FPU,odabrali su najbolje minijature u 4 kategorije. Rad Nataše Cvejić iz Beograda je ocenjen kao najbolji u kategoriji vez/zlatovez, Katarine Mandić iz Pančeva u kategoriji tkanja, Jovanke Ćirić iz Bele Palanke u kategoriji necanja/heklanja, a Snežane Jovanović iz Velikog Gradišta u kategoriji pustovanja/grnčarija.
MarketingNajnovije vesti