• SVAKI ČEP JE BITAN: Udruženje „Čepom do osmeha“ uručilo kolica dečaku iz Kačareva

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
    013 Info

    U subotu, 28. januara u Mesnoj zajednici Kačarevo dodeljena su invalidska kolica malom Aleksi Drakuliću, učeniku prvog razreda OŠ „Žarko Zrenjanin“ koji boluje od Dišenove bolesti. Kolica je obezbedila organizacija „Čepom do osmeha“.

    Akciju prikupljanja čepova je pokrenulo Udruženje žena „Etno kutak“ iz Kačareva, a u prikupljanju čepova se uključila i OŠ „Žarko Zrenjanin“. Realizaciju je podržala Komisija za zdravstvo i socijalna pitanja Mesne zajednice i Dom kulture Kačarevo.

    Ova kolica će omogućiti da Aleksa lakše i bolje obavlja svoje svakodnevne obaveze, naročito što se tiče škole. Mi smo rešili da konkurišemo za njega, jer nije imao kolica, a s obzirom na to da dugo sarađujemo sa humanitarnom organizacijom „Čepom do osmeha“ uspeli smo da ih i dobijemo, rekla je Zora Čubrić.

    Uz Aleksu su danas bili njegovi roditelji i mlađi brat.

    Mnogo nam znače ova kolica, jer su to njegove noge. On ne može nikako da hoda, jer je takva bolest. Ne mogu da kažem da se nismo nadali, jer smo znali da uvek postoje humani ljudi, rekao je otac Predrag.

    Velika podrška malom Aleksi bilo je i njegovo odeljenje na čelu sa učiteljicom Stankom Štikovac. Ona je rekla da će mu nova kolica mnogo pomoći, jer će mu biti udobnije da sedi i da lakše dolazi u školu.

    Njegovi drugari iz odeljenja su ovom prilikom doneli i nove čepove koje su sakupili, a koji će pomoći nekoj drugoj deci da dobiju pomagala koja su im neophodna.

     

    Akcije prikupljanja čepova podržao je i Grad Pančevo, a njihov vid pomoći malom Aleksi ostvaren je kroz obezbeđivanje ličnog pratioca.

    Mi smo u okviru projekta koji imamo na nivou grada, a čiji je cilj da deca sa posebnim potrebama budu u školskim klupama, obezbedili ličnog pratioca koji Aleksu prati u školu i vraća ga i bavi se i drugim stvarima koje se vezane za vannastavne aktivnosti, rekao je Milenko Čučković, gradski većnik zadužen za rad, zapošljavanje i socijalna pitanja.

    On je naglasio da je ovo već druga akcija koja je realizovana sa organizacijom „Čepom do osmeha“, i da je su u prvoj dodeljena kolica dečaku iz Jabuke, prošle godine.

    Udruženje „Čepom do osmeha“ realizuje svoje aktivnosti na nivou cele Srbije. Zahvaljući deci i odraslima koji su vredno prikupljali čepove, Aleksa je 13. dete koje je dobilo pomoć.

    Svaki čep je bitan. Suština je da se igramo, a da kroz igru budemo društveno odgovorni. Nama je svako dete jednako važno. Drago mi je da će ova kolica Aleksi olakšati svakodnevnicu i školovanje, rekla je Vanja Petković, predsednica Udruženja „Čepom do osmeha“.

    Ona je najavila da će u narednom periodu još jedno dete iz Pančeva dobiti pomoć koja mu je neophodna, a to je aspirator za astmu.

    To ne moraju isključivo biti invalidska kolica. Bilo koje dete može da učestvuje u konkursu i da mu se obezbede pomagala koja su mu neophodna za normalno funkcionisanje, istakla je Vanja Petković. 

    U subotu, 28. januara u Mesnoj zajednici Kačarevo dodeljena su invalidska kolica malom Aleksi Drakuliću, učeniku prvog razreda OŠ „Žarko Zrenjanin“ koji boluje od Dišenove bolesti. Kolica je obezbedila organizacija „Čepom do osmeha“.

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
  • NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

    Ostalo iz kategorije Društvo

    PU PANČEVO: Pojačana kontrola saobraćaja

    Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova, Uprave saobraćajne policije, u periodu od 25. aprila do 1. maja 2024. godine sprovešće akciju pojačane kontrole saobraćaja usmerenu na otkrivanje i […]