• U POKRAJINSKOJ VLADI URUČENI UGOVORI ZDRAVSTVENIM USTANOVAMA: Pančevačkoj bolnici 31 milion dinara

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
    013 Info

    U pokrajinskoj Vladi danas su dodeljeni ugovori vredni milijardu dinara zdravstvenim ustanovama za finansiranje i sufinansiranje medicinske i nemedicinske opreme, a pančevačkoj bolnici dodeljeno je oko 31 milion dinara.

    Prema rečima direktora Opšte bolnice Pančevo, dr Slobodana Ovuke, pančevačka bolnica će biti u prilici da nabavi digitalni rendgen aparat, respirator, aparat za opštu anesteziju, sterilizator i hirurški instrumentarijum. Neke od ovih stvari nisu obnovljene četrdesetak godina.

    Predsednik pokrajinske Vlade, Igor Mirović, izjavio je da je današnje uručenje ugovora kruna dvogodišnjeg rada ove vlade, kojoj je, kako je naveo, jedan od prioriteta ulaganje u oblast zdravstva.Podsetivši da su u toku radovi na rekonstrukciji Opšte bolnice u Pančevu, i u nekoliko klinika u okviru Kliničkog centra Vojvodine, predsednik Mirović je najavio da su u planu i radovi na kompletnom uređenju opštih bolnica u Subotici, Somboru i Sremskoj Mitrovici.

    Mirović je najavio još intenzivnija ulaganja u unapređenje i efikasnost zdravstvenog sistema u AP Vojvodini u narednim godinama, a kroz rekonstrukciju svih regionalnih bolnica, unapređenje primarne zdravstvene zaštite i zdravstvenih procedura.

     

    Pokrajinskoj vladi danas su dodeljeni ugovori vredni milijardu dinara zdravstvenim ustanovama za finansiranje i sufinasiranje medicinske i nemedicinske opreme, a pančevačkoj bolnici dodeljeno je oko 31 milion dinara.

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
  • NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

    Ostalo iz kategorije Društvo

    Ombudsman ipak pokrenuo postupak prema CSR Vršac

    Povodom saopštenja Zaštitnika građana da je zbog slučaja maloletnika koji je ubio 12 jaganjaca u Markovcu pokrenut postupak ocene zakonitosti i pravilnosti rada Centra za socijalni rad Pančevo, […]