Foto: Zoran Kompar
Društvo

U SUBOTU MANIFESTACIJA „U SMIRAJ DANA": Budite u harmoniji s prirodom

Izvor: 
B. V: Pon, 30/07/2018 - 11:21

Tradicionalna manifestacija “U smiraj dana”, predstavlja ekološko-rekreativnu manifestaciju koja ima za cilj da predstavi prirodne, kulturološke i etnološke lepote zapadnog dela Specilalnog rezervata prirode „Deliblatska peščara“. Ove godine manifestacija će se održati u subotu 4. avgusta sa početkom u 18 h u Deliblatskoj peščari (naselje Leanka-8 km od sela Dolovo). Predviđen je bogat kulturnoumetnički program, zanimljiv sadržaj za mnogobrojne posetioce kao i tradicionalna šetnja Deliblatskom peščarom u smiraj dana. Dužina staze je 6 km.   U okviru šetnje planira se dolazak do najviše tačke u ovom delu Peščare, gde će prisutni imati priliku da uživaju u najlepšem zalasku Sunca sa peščanih dina obraslih lekovitim biljem. U blizini se nalaze i lokacije na kojima su snimani filmovi „Ko to tamo peva“, „Varljivo leto 68.“, „Džingis Kan“, „Boj na Kosovu“ , „Besa“, „Lafajet“, „Sveto Mesto“ i još mnogi drugi spotovi i dokumentarni filmovi. Po završetku šetnje, predviđen povratak na domaćinstvo u naselju Leanka, gde će prisutni imati priliku da se upoznaju sa tradicijom i običajima ovog kraja, uz bogat kulturno umetnički program i predstavljanje lokalnih udruženja, tradicionalnih proizvoda i domaće radinosti. U harmoniji sa prirodom, upoznaćete se sa tradicijom, zdravom hranom, mirisima lekovitog bilja, domaćim vinom i medom i barem na kratko biti, ljudi prirode. Satnica

  • 17:30 – Dolazak u naselje Leanka u Deliblatskoj peščari na 8 km od sela Dolovo
  • 18:00 – Otvaranje manifestacije “U smiraj dana” – Kulturno-umetnički program – obilazak štandova sa domaćim proizvodima
  • 19:00 – Polazak u šetnju u smiraj dana – Šetnja u dužini od 6 km, obilazak peščanih dina, posmatranje zalaska Sunca sa najviše tačke u zapadnom delu Deliblatske peščare- Šetnja, šumom i stepom uz obilazak filmskih lokacija – povratak na domaćinstvo u predvečerje.
  • 21:00 – Kulturno-umetnički program, druženje u seoskom ambijentu. Projekcija filmova o ekologiji i selu. Premijera dokumentarnog filma o selu „U dolovima ravnice“.
  • 23:00 – Završetak manifestacije

Cena ulaska u Specijalni rezervat prirode Deliblatska peščara je 120 dinara za odrasle, a za posetioce od 8-18 godina 60 dinara.    
MarketingNajnovije vesti