• Za kupovinu pančevačke Azotare zainteresovano devet kompanija

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
    013 Info

    Kako Blic piše, za kupovinu „Azotare Pančevo“ zainteresovano je devet kompanija iz zemlje i inostranstva.

    Na listi potencijalnih kupaca koji su otkupili tendersku dokumentaciju su domaći privrednici Zvonko Gobeljić i Petar Matijević, ali i kompanije „Viktorija Oil“, „Eliksir“, „Promist“, te kompanija Indo Rama sa sedištem u Singapuru, koja godinama radi u oblasti proizvodnje veštačkih đubriva.

    Odluka o kupcu biće poznata 6. maja, za kada je i zakazana licitacija u Agenciji za licenciranje stečajnih upravnika.

    Sutra, 29. aprila u četvrtak, ističe i rok za polaganje depozita za kupovinu „Azotare“ u visini od 5 miliona evra, i tada će biti poznato ko je ušao u uži krug za preuzimanje pančevačke fabrike koja je nekada bila najveća fabrika veštačkih đubriva na Balkanu.

    Prema našim informacijama, Gobeljić će u kupovinu „Azotare“ ući preko firme „FPM Logistički centar“.

    Agencija za licenciranje stečajnih upravnika oglasila je prodaju HIP Azotara iz Pančeva u stečaju krajem prošle godine, po početnoj ceni od oko 5,8 milijardi dinara, odnosno oko 49 miliona evra.

    Najznačajanija imovina Azotare je fabrika veštačkih đubriva i azotnih jedinjenja u Pančevu, koju čine građevinski objekti, postrojenja i oprema, kao i mehanizacija, potraživanja i zalihe materijala. Fabrika u vlasništvu ima 334 objekta i 50 hektara zemlje.

    Azotara je zapošljavala gotovo 1.000 ljudi, a otišla je u stečaj sredinom septembra 2018.

    Kako Blic piše, za kupovinu „Azotare Pančevo“ zainteresovano je devet kompanija iz zemlje i inostranstva. Kako saznaje „Blic Biznis“, na listi potencijalnih kupaca koji su otkupili tendersku dokumentaciju su domaći privrednici Zvonko Gobeljić i Petar Matijević, ali i kompanije „Viktorija Oil“, „Eliksir“, „Promist“, te kompanija Indo Rama sa sedištem u Singapuru, koja godinama radi u oblasti proizvodnje veštačkih đubriva.

     
     

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
  • NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

    Ostalo iz kategorije Društvo

    Foto-safari u Ivanovu 28. aprila

    Dom kulture „Žarko Zrenjanin“ i foto grupa „Dunavac“ organizovaće 17. fotografsko druženje „Foto-safari Ivanovo 2024“ u nedelju, 28. […]

    PU PANČEVO: Pojačana kontrola saobraćaja

    Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova, Uprave saobraćajne policije, u periodu od 25. aprila do 1. maja 2024. godine sprovešće akciju pojačane kontrole saobraćaja usmerenu na otkrivanje i […]