• ZAVOD ZA JAVNO ZDRAVLJE PANČEVO: Danas u Pančevu 31 pozitivan nalaz

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
    013 Info

    Beogradski mediji objavili su da je do poslednjeg preseka u Beogradu i dalje najviše novozaraženih – 906, a da je u Pančevu čak 90.

    Međutim, kako nam je rekla direktorka Zavoda za javno zdravlje Pančevo, u našem gradu je danas 31 novozaražen, Kovačici 22, dok je u Alibunaru 17, Vršcu 15, Plandištu 5, Opovu 4, Beloj Crkvi 2, Kovinu 1. Danas je urađeno i 266 testova, a njihovi rezultati biće poznati sutra.

    Dr Lazić situaciju u našem gradu ocenjuje kao nestabilnu, ali kako nam je rekla „broj novozaraženih se ustalio“:

    Juče je takođe došlo do velike razlike u brojevima koje su objavili beogradski mediji i do brojeva koje je dao Zavod za javno zdravlje Pančevo. Naime, bilo je objavljeno da je 68 novozaraženih u našem gradu, a iz Zavoda su prijavili 26.

    Zbog čega dolazi do ove razlike u brojevima nije sasvim jasno. Jedno od objašnjenja do sada je bilo da Batut, čije rezultate preuzimaju beogradski mediji, rezultate zbraja na osnovu prijave iz lične karte, što bi trebalo da znači da nisu svi zaraženi koji su prijavljeni u Pančevu testirani u našem Zavodu za javno zdravlje. Ipak, razlika se čini prevelika. Nastojaćemo da otrkijemo zašto dolazi do ovolike razlike u brojevima.

    Jutros je objavljeno da je u pančevačkoj bolnici za kovid pacijente slobodno još samo 16 postelja.

    Znatan skok broja zaraženih po beogradskim medijima beleže Novi Sad sa 364 i Kragujevac sa 215 slučajeva.

    U Valjevu su registrovana 93, u Nišu 92 nova slučaja.

    Zrenjanin je takođe jedan od gradova u Vojvodini koji beleži veći broj slučajeva – 66, a tu je i Kikinda sa 62.

    Ostale opštine u Srbiji zabeležile su manje od 60 novozaraženih.

     

    Beogradski mediji objavili su da je do poslednjeg preseka u Beogradu i dalje najviše novozaraženih – 906, a da je u Pančevu čak 90.

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
  • NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

    Ostalo iz kategorije Društvo

    PANČEVO: Uskršnji bazar do 28. aprila

    U četvrtak, 25. aprila, otvorena je manifestacija „Uskršnji bazar“ koju organizuje Udruženje žena „Pančevke – Gornji Grad“ u saradnji sa Turističkom organizacijom grada Pančeva, uz […]

    PANČEVO: Bez naplate parkinga tokom praznika

    Tokom prvomajskih i uskršnjih praznika, od 1. do 6. maja, kontrolori na otvorenom parkiralištu – zoniranim parking mestima, neće vršiti kontrolu naplate parkiranja. […]

    Kolike su prosečne februarske plate u južnom Banatu

    Prosečna zarada (bruto) obračunata za februar 2024. godine iznosila je 129.934 dinara, dok je prosečna zarada bez poreza i doprinosa (neto) iznosila 94.125 dinara, saopštio je Republički zavod […]