• 2020. godine NIS će u Pančevu proizvoditi i koks i električnu energiju

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
    013 Info

    Odbor direktora NIS a.d. Novi Sad usvojio je Biznis plan za 2020. godinu kojim je potvrđen nastavak sprovođenja ambicioznog investicionog programa pa će u narednoj godini u dalji razvoj NIS-a u svim biznis segmentima biti investirano 37,5 milijardi dinara.

    Kada je reč o preradi, u 2020. godini biće pušteno u rad postrojenje za duboku preradu sa tehnologijom odloženog koksovanja u Rafineriji nafte Pančevo, nakon čega će NIS dobijati veće količine najkvalitetnijih derivata, a započeće i proizvodnja novog proizvoda – koksa.

    U oblasti energetike, u 2020. godini biće finalizovana izgradnja i puštena u rad Termoelektrana-toplana (TE-TO) Pančevo koju NIS realizuje u saradnji sa „Gasprom energoholdingom“. Ovaj projekat izuzetno je značajan za NIS jer će se u novoj elektrani proizvoditi toplotna i električna energija prvenstveno za potrebe Rafinerije nafte

    Pančevo, dok će deo proizvedene električne energije biti usmeren u energetski sistem Srbije.

    Ipak najviše ulaganja biće realizovano u istraživanje i proizvodnju nafte i gasa, dalji razvoj prerađivačkih kapaciteta i modernizaciju maloprodajne mreže, navodi se u planu.

    Prioritet u oblasti istraživanja i proizvodnje u narednoj godini biće dalja realizacije programa bušenja i geološko istražnih radova na profitabilnim projektima u Srbiji i inostranim koncesijama, kao i nastavak trenda uvećanja rezervi kompanije.

    Osnovni pravac ulaganja u segmentu prometa naftnih derivata biće nastavak modernizacije maloprodajne mreže u Srbiji i region, navodi se u planu I dodaje da će prioritet biti razvoj prodaje novog proizvoda, koksa, dalji razvoj prometa premijalnih goriva, kao i dodatnog asortimana, navodi se u dokumentu koji je NIS objavio.

    Odbor direktora NIS a.d. Novi Sad usvojio je Biznis plan za 2020. godinu kojim je potvrđen nastavak sprovođenja ambicioznog investicionog programa pa će u narednoj godini u dalji razvoj NIS-a u svim biznis segmentima biti investirano 37,5 milijardi dinara.

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
  • NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

    Ostalo iz kategorije Ekonomija