Ekonomija

Antić: Termoelektrana-toplana Pančevo počeće sa radom do kraja 2020.

Izvor: 
N1 Čet, 03/10/2019 - 22:32

Ministar energetike Aleksandar Antić izjavio je da se projekat izgradnje Termoelektrane–toplane (TE-TO) Pančevo, koji realizuje ruski Gasprom energoholding, odvija planiranom dinamikom, što znači da će biti završen do 2020. godine, a proizvodnja električne i toplotne energije počeće u četvrtom kvartalu te godine.

On je na marginama međunarodnog gasnog foruma u Sankt Peterburgu o tom projektu razgovarao sa predstavnicima Gasprom energoholding, saopštilo je Ministarstvo rudarstva i eneregtike.

Gasna elektrana u Pančevu će, kako je istakao Antić, unaprediti "energetski miks i povećati sigurnost snabdevanja" u Srbiji.

Direktor Gasprom energoholdinga Denis Fedorov je rekao da je ta kompanija zainteresovana i za razvoj i realizaciju novih gasnih elektrana, kao i za projekte iz obnovljivih izvora energije, pre svega iz hidro potencijala i energije vetra.

Delegacija Srbije je na međunarodnom gasnom forumu u Sankt Peterburgu učestvovala na plenarnoj sesiji "Strateški prioriteti međunarodne energetske saradnje".

U delegaciji su pored resornog ministra bili i savetnik predsednika Srbije Dragutin Matanović i generalni direktor Srbijagasa Dušan Bajatović.
MarketingNajnovije vesti