Foto: APV
Ekonomija

APV: Vršcu i Opovu novac za uređenje atarskih puteva i otresišta

Izvor: 
013info Pet, 09/06/2023 - 12:43Potpredsednik Pokrajinske vlade i pokrajinski sekretar za poljoprivredu, vodoprivredu i šumarstvo Vladimir Galić uručio je danas ugovore o dodeli ukupno 400 miliona dinara bespovratnih sredstava za uređenje atarskih puteva i otresišta u 26 lokalnih samouprava u AP Vojvodini.

„Ukupna vrednost ove investicije je 706,9 miliona dinara, od čega je na konkursu Pokrajinskog sekretarijata za poljoprivredu obezbeđeno 400 miliona, a opštine će investirati 306,9 miliona“, rekao je Galić istakavši da je ova konkursna linija veoma značajna za razvoj poljoprivredne infrastrukture, jer je važno da se svakom poljoprivredniku omogući da nesmetano dođe do svoje njive.  

Galić je pozvao lokalne samouprave da se u što većem broju prijave i na konkurse resornog sekretarijata koji slede.

„Imaćemo još nekoliko konkursa za unapređenje infrastrukture. U pripremi je konkurs za vodne objekte, za šta smo izdvojili 480 miliona dinara. Rebalansom pokrajinskog budžeta, Pokrajinski sekretarijat za poljoprivredu, vodoprivredu i šumarstvo imaće dodatnih 200 miliona dinara za uklanjanje divljih deponija i smetlišta sa poljoprivrednih zemljišta u lokalnim samoupravama“, naglasio je Galić.

Bespovratna sredstva na konkursu za uređenje atarskih puteva i otresišta dobile su lokalne samouprave: Bač, Čoka, Opovo, Beočin, Titel, Sombor, Stara Pazova, Subotica, Kikinda, Kula, Inđija, Bečej, Žabalj, Senta, Bačka Topola, Žitište, Šid, Vršac, Zrenjanin, Bački Petrovac, Irig, Kanjiža, Sečanj, Ruma, Apatin i Srbobran. 

 
MarketingNajnovije vesti