Radnici Azotare Foto: privatna arhiva
Ekonomija

Delegaciju bivših radnika Azotare u stečaju primili funkcioneri Ministarstva privrede

Izvor: 
013info Čet, 23/05/2019 - 18:37


Delegaciju bivših radnika HIP Azotare u stečaju danas su primili funkcioneri Ministarstva privrede Milun Trivunac i Dragan Ugrčić. Stanje u Azotari koja bila najveći proizvođač veštačkog đubriva i jedini proizvođač amonijaka u Srbiji a u stečaju od jeseni 2018. godine, kao i mogućnosti da se u ovoj fabrici ipak pokrene proizvodnja bile su glavne teme razgovara a sa sagovornicima iz Ministarstva privrede razgovarano je i o kašnjenju isplata bivšim Azotaricima koji su i dalje radno angažovani u ovoj kompaniji.
 
Azotarci su se u utorak okupili ispred kapija ove kompanije i dogovorili da o stanju obaveste nadležne u Ministarstvu privrede u Beogradu. Pedesetak njih je i došlo do zgrade Ministarstva privrede gde su razvili zastavu HIP Azotare a njihovi predstavnici na razgovorima bili su Dragan Tomić, Mirče Krstevski i Milan Pavlović.
 
Posle sastanka Tomić je rekao da su sagovornici iz Ministarstva privrede rekli da je završena procena imovine HIP Azotare u stečaju i da se traži strateški partner za ovu kompaniju. On je dodao da je u susretu sa državnim sekretarom Draganom Stevanović dogovoreno da razgovor u Ministarstvu privrede budu nastavljeni početkom sledeće nedelje.
 
Zbog prezaduženosti državna Azotara je prošle godine otišla u stečaj a oko hiljadu radnika tada je uzelo otpremnine i ostalo bez posla.MarketingNajnovije vesti