Nagrade Burjan
Ekonomija

Mesara „Burjan" iz Pančeva nagrađena Zlatnim peharom Novosadskog Sajma

Izvor: 
RTS/013info Čet, 08/10/2020 - 10:21Zlatni pehar Novosadskog sajma za izuzetan kvalitet mesa i mesnih proizvoda ove godine pripao je mesari Burjan iz Pančeva. Ova nagrada je svakako potvrda kvalitetnog rada ove čuvene pančevačke mesare u prethodnih 27 godina.

Pored pehara Burjan je dobio i Veliku zlatnu medalju, pet zlatnih i dve srebrrne medalje za svoje proizvode.

- Mi smo malo i skromno, domaćinsko preduzeće, a ove nagrade su podstrek da i dalje ulažemo u kvalitet, da i dalje tehnološki napredujemo i da naši potrošači stvarno mogu da jedu vrhunske proizvode iz naše male radionice, rekla je Marija Orsić iz mesare Burjan.

Žiri je ove godine imao težak posao – od 70 nagradio je 15 najuspešnijih proizvođača. A oni su došli iz Stbije, Crne Gore, Hrvatske i Republike Srpske. Istakli su da je kvalitet proizvoda najvažniji da bi neko bio konkurentan na tržištu i da je to najisplativija dugoročna investicija.

- Na Sajmu ocenjujemo senzorski kvalitet, znači upravo ono što ocenjuje sam potrošač. Potrošač teško može sam da oceni parametar fizičkog, hemijskog ili mikroobiološkog kvaliteta. Ono što može jako dobro da oceni je ono što oseti kada koristi svoja čula. Ovde se prvenstveno koristi miris, ukus, tekstura, nekih četiri-pet svojstava koji se ocenjuju i na osnovu toga mi donosimo konačnu odluku o ukupnom senzorskom kvalitetu nekog prehrambenog proizvoda, rekao je prof. Dr Vladimir Tomović sa Tehničkog fakultta u Novom Sadu.

 
MarketingNajnovije vesti