NIS Foro: NIS
Ekonomija

Osnovni pravci razvoja NIS-a u 2021. godini - projekti u Pančevu na listi prioriteta

Izvor: 
013info Sre, 27/01/2021 - 14:29Naftna industrija Srbije objavila je osnovne pravce razvoja u 2021. godini a među njima značajno mesto zauzimaju dalja modernizacija Rafinerije nafte u Pančevu i završetak TE-TO Pančevo. 
 
"Najviše investicija u godini pred nama planirano je u oblast istraživanja i proizvodnje nafte i gasa, kao i dalju modernizaciju Rafinerije nafte u Pančevu, te razvoj maloprodajne mreže u Srbiji i regionu", naveo je NIS.
 
Istaknuto je i da "od konkretnih projekata, u prvoj polovini 2021. godine planirano je puštanje u rad Termoelektrane-toplane Pančevo, koje naša kompanija realizuje u partnerstvu sa kompanijom „Gasprom energoholding".
 
NIS navodi da će ove godine nastaviti sa daljim razvojem i ulaganjima u ključne projekte. 
 
"Iako su nepovoljni tržišni trendovi i dalje prisutni, NIS planira ulaganja u visini od 20,8 milijardi dinara u tekućoj godini. Osnovni ciljevi su obezbeđivanje stabilnog poslovanja kompanije i realizacija ključnih projekata u izazovnim makroenomskim uslovima, izazvanim pandemijom COVID-19. Tako će, uprkos izazovima, biti nastavljena ulaganja u najvažnije razvojne projekte u svim segmentima poslovanja", navodi NIS.
 
Dodaje se da će NIS nastaviti sa procesom digitalne transformacije i realizacijom portfolija digitalnih projekata koji će doprineti ostvarivanju strateških planova te kompanije.
 
"Prioritet su i ulaganja u zaštitu životne sredine, kao i u unapređenje bezbednosti na radu", navodi NIS. 
 MarketingNajnovije vesti