• Osnovni pravci razvoja NIS-a u 2021. godini – projekti u Pančevu na listi prioriteta

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
    013 Info
    Naftna industrija Srbije objavila je osnovne pravce razvoja u 2021. godini a među njima značajno mesto zauzimaju dalja modernizacija Rafinerije nafte u Pančevu i završetak TE-TO Pančevo. 
     
    „Najviše investicija u godini pred nama planirano je u oblast istraživanja i proizvodnje nafte i gasa, kao i dalju modernizaciju Rafinerije nafte u Pančevu, te razvoj maloprodajne mreže u Srbiji i regionu“, naveo je NIS.
     
    Istaknuto je i da „od konkretnih projekata, u prvoj polovini 2021. godine planirano je puštanje u rad Termoelektrane-toplane Pančevo, koje naša kompanija realizuje u partnerstvu sa kompanijom „Gasprom energoholding“.
     
    NIS navodi da će ove godine nastaviti sa daljim razvojem i ulaganjima u ključne projekte. 
     
    „Iako su nepovoljni tržišni trendovi i dalje prisutni, NIS planira ulaganja u visini od 20,8 milijardi dinara u tekućoj godini. Osnovni ciljevi su obezbeđivanje stabilnog poslovanja kompanije i realizacija ključnih projekata u izazovnim makroenomskim uslovima, izazvanim pandemijom COVID-19. Tako će, uprkos izazovima, biti nastavljena ulaganja u najvažnije razvojne projekte u svim segmentima poslovanja“, navodi NIS.
     
    Dodaje se da će NIS nastaviti sa procesom digitalne transformacije i realizacijom portfolija digitalnih projekata koji će doprineti ostvarivanju strateških planova te kompanije.
     
    „Prioritet su i ulaganja u zaštitu životne sredine, kao i u unapređenje bezbednosti na radu“, navodi NIS. 
     

    Naftna industrija Srbije objavila je osnovne pravce razvoja u 2021. godini a među njima značajno mesto zauzimaju dalja modernizacija Rafinerije nafte u Pančevu i završetak TE-TO Pančevo. 

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
  • NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

    Ostalo iz kategorije Ekonomija

    Kolike su prosečne februarske plate u južnom Banatu

    Prosečna zarada (bruto) obračunata za februar 2024. godine iznosila je 129.934 dinara, dok je prosečna zarada bez poreza i doprinosa (neto) iznosila 94.125 dinara, saopštio je Republički zavod […]

    Kovinu 10 miliona dinara za nove pontone na Dunavcu

    Ministarstvo turizma i omladine Republike Srbije dodelilo je Opštini Kovin 10.000.000 dinara za realizaciju projekta „Proširenje postojećeg pontona na Dunavcu za plovne objekte“, a po Konkursu […]