Petrohemija Pančevo Foto: Petrohemija
Ekonomija

Pančevačka Petrohemija: U 2020. sačuvala zaposlene, nastavila investicije i pozitivno poslovala, u 2021. neprekidno unapređenje proizvodnog procesa

Izvor: 
013info Pon, 18/01/2021 - 11:14

U 2020. godini HIP Petrohemija ispunila je prioritetne ciljeve, odnosno sačuvala je zdravlje i bezbednost zaposlenih i obezbedila stabilno poslovanje, navodi se u službenom fabričkom Informatoru. 
 
Navodi se i da je prema preliminarnim podacima Petrohemija 2020. godinu završila sa pozitivnim neto rezultatom poslovanja i dodaje da je zadržala mesto među 15 vodećih izvoznika iz Srbije. 
 
Ističe se da su u uslovima korona krize uspešno realizovani i investicioni projekti za koje je samo u 2020. godini izdvojeno 6,34 miliona evra. 
 
Kao prioriteti u narednom periodu ističu se nastavak investicionog ciklusa i neprekidno unapređenje proizvodnog procesa u cilju optimizacije operativnih troškova i unapređenja energetske efikasnosti. 
 
„U saradnji sa Simensom Srbija u toku je implementacija projekta SCADA elektroenergetskog sistema čije je puštanje u rad i dokazivanje performansa planirano do kraja marta, a završetak radova na relejnoj zaštiti do kraja aprila 2021. godine”, navodi se u kompanijskom biltenu. 
 
Menadžment Petrohemije posebno je zahvalio svim zaposlenima na postignutom uspehu.  
 
„Kao kompanija, zbog pandemije izazvane korona virusom, pokazali smo da umemo da se nosimo sa izazovima u kriznom periodu a naš fokus ostaje na daljem očuvanju zdravlja i bezbednosti zaposlenih”, poruka je menadžmenta ove državne kompanije. MarketingNajnovije vesti