Petrohemija Foto: Petrohemija
Ekonomija

PANČEVO: Ministarstvo Petrohemičarima ponudilo 40.000 dinara – Sindikati traže 60.000

Izvor: 
013info Pet, 28/02/2020 - 17:14
Fabričko glasilo HIP Petrohemije Informator obavestilo je da je 27. februara održan sastanak poslovodstva ove državne firme, sindikata I Radne grupe za rešavanje statusa preduzeća hemijskog kompleksa, a tema su bili zahtevi za poboljšanje materijalnog položaja zaposlenih.

Kako se navodi, sastankom je predsedavao ministar privrede, Goran Knežević a radna grupa predložila  je isplatu solidarne pomoći u  visini od  40 hiljada  dinara  do  1.  aprila  i  nastavak  pregovora  o  povećanju  zarada od 27. aprila, dok su sindikati ostali pri zahtevu da se isplate  dve solidarne pomoći od po 30 hiljada dinara do 27. aprila i da se pregovori nastave nakon tog datuma.

Kako Infortor prenosi, predstavnici  reprezentativnih  sindikata  nisu  prihvatili  ponudu  Radne  grupe  za  rešavanje statusa  preduzeća  hemijskog  kompleksa  bez  konsultacija  sa  članovima  odbora  sva  tri sindikata. 

Postignut je dogovor da za deset dana bude održan novi sastanak poslovodstva i sindikata HIP-Petrohemije sa članovima Radne grupe Vlade Republike Srbije.

Do ovog sastanka je došlo pošto su sva tri sindikata Petrohemije zajedno zatražila da plate zaposlenima budu povećane za trećinu, što nije prihvaćeno.

Prvo su za početak ove nedelje zakazali štrajk upozorenja, koji je otkazan pošto je Ministarstvo privrede najavilo da će se uključiti u razgovore.

 

 
MarketingNajnovije vesti