Azotara Pančevo glavni ulaz
Ekonomija

PANČEVO: Poverioci odbili bankrot HIP Azotare u stečaju

Pančevo, Sre, 24/10/2018 - 06:31
Vladimir ĐokovićZa HIP Azotaru u stečaju u ponedeljak je pred Privrednim sudom u Pančevu održano prvo poverilačko ročište. Za predsednika skupštine poverilaca izabrano je Javno preduzeće “Srbijagas” a članovi su: JP EPS, Promist doo iz Novog Sada, DOO Eliksir iz Prahova, Impuls hemija doo iz Novog Sada i JKP Higijena iz Pančeva.

Stečajni upravnik HIP Azotare je Agencija za licenciranje stečajnih upravnika a poverenik je na ročištu poveriocima izneo podatak da je likvidaciona vrednost ove firme 11,9 milijardi dinara dok su obaveze 24,6 milijardi. Stoga je predloženo da se odmah proglasi bankrot HIP Azotare u stečaju.

Kako nam je saopšteno iz Privrednog suda poverioci su o ovom predlogu glasali a niko od prisutnih poverilaca nije glasao za bankrotstvo HIP Azotare u stečaju.

Stečaj je u Azotaru uveden polovinom avgusta a od tada teče rok od 90 dana tokom koga bi neko možda mogao da podnese i plan reorganizacije. Kako se stečajni upravnik već izjasnio da je za bankrotstvo a razlučnih poverilaca nema, plan reorganizacije imaju pravo da podnesu stečajni poverioci koji imaju najmanje 30 odsto neobezbeđenih potraživanja, kao i vlasnici najmanje 30 odsto kapitala Azotare.

Ako predloga za reorganizaciju ne bude bankrotstvo Azotare biće automatski, po isteku roka, sprovedeno.
MarketingNajnovije vesti