• PANČEVO: Pripreme za štrajk u Petrohemiji odmiču – štrajk prijavljen nadležnima

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
    013 Info
    Polovinom prošle nedelje tri reprezentativna sindikata HIP Petrohemije objavila su da će u štrajk od 26. oktobra zbog neispunjenja zahteva za povećanje plata. U međuvremenu, kako portal 013info saznaje, štrajk u Petrohemiji prijavljen je poslodavcu – menadžmentu ove državne kompanije. A u skladu sa procedurom obavešteni su i drugi nadležni.

    Posle objave da će u štrajk, u Petrohemiji su sindikati obustavili okupljanja koja su između dve smene, trajala više dana zaredom, od 13 do 14 sati.

    Prema najavama o odluci da se krene u štrajk 26. oktobra sindikalci intenzivno razgovaraju sa zaposlenima koji se pored dve lokacije u Pančevu, nalaze i u Crepaji i Elemiru.

    Posle najave štrajka sindikalni lideri imali su i sastanak sa direktorima Petrohemije, na čelu sa generalnim Velimirom Unkovićem. Sastanci su završeni bez pomaka u ispunjenja zahteva sindikata, ili ponuda ka sindikatima kako bi od štrajka odustali.

    Uz povećanje osnovice plate za 20 procenata sindikati traže i smenu kompletnog menadžmenta kompanije zbog izostanka socijalnog dijaloga u kompaniji.

    Pre otpočinjanja štrajka obe strane u Petrohemiji su svesne da se zbog specifičnosti proizvodnje mora utvrditi minimum rada koji će i u vreme štrajka biti obezbeđen.

    Polovinom prošle nedelje tri reprezentativna sindikata HIP Petrohemije objavila su da će u štrajk od 26. oktobra zbog neispunjenja zahteva za povećanje plata. U međuvremenu, kako saznajemo, štrajk u Petrohemiji prijavljen je poslodavcu – menadžmentu ove državne kompanije. A u skladu sa procedurom obavešteni su i drugi nadležni.

     

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
  • NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

    Ostalo iz kategorije Ekonomija

    Kovinu 10 miliona dinara za nove pontone na Dunavcu

    Ministarstvo turizma i omladine Republike Srbije dodelilo je Opštini Kovin 10.000.000 dinara za realizaciju projekta „Proširenje postojećeg pontona na Dunavcu za plovne objekte“, a po Konkursu […]

    VRŠAC: Sajam zapošljavanja 17. aprila

    Filijala Vršac Nacionalne službe za zapošljavanje organizuje Sajam zapošljavanja 17. aprila, od 10 do 12 časova, u Kongresnoj sali Hotela „Srbija“, Svetosavki trg br. […]