Protest u Petrohemiji u ponedeljak
Ekonomija

PANČEVO: Pripreme za štrajk u Petrohemiji odmiču - štrajk prijavljen nadležnima

Izvor: 
013info Uto, 20/10/2020 - 01:20Polovinom prošle nedelje tri reprezentativna sindikata HIP Petrohemije objavila su da će u štrajk od 26. oktobra zbog neispunjenja zahteva za povećanje plata. U međuvremenu, kako portal 013info saznaje, štrajk u Petrohemiji prijavljen je poslodavcu - menadžmentu ove državne kompanije. A u skladu sa procedurom obavešteni su i drugi nadležni.

Posle objave da će u štrajk, u Petrohemiji su sindikati obustavili okupljanja koja su između dve smene, trajala više dana zaredom, od 13 do 14 sati.

Prema najavama o odluci da se krene u štrajk 26. oktobra sindikalci intenzivno razgovaraju sa zaposlenima koji se pored dve lokacije u Pančevu, nalaze i u Crepaji i Elemiru.

Posle najave štrajka sindikalni lideri imali su i sastanak sa direktorima Petrohemije, na čelu sa generalnim Velimirom Unkovićem. Sastanci su završeni bez pomaka u ispunjenja zahteva sindikata, ili ponuda ka sindikatima kako bi od štrajka odustali.

Uz povećanje osnovice plate za 20 procenata sindikati traže i smenu kompletnog menadžmenta kompanije zbog izostanka socijalnog dijaloga u kompaniji.

Pre otpočinjanja štrajka obe strane u Petrohemiji su svesne da se zbog specifičnosti proizvodnje mora utvrditi minimum rada koji će i u vreme štrajka biti obezbeđen.
MarketingNajnovije vesti