• PANČEVO: Regionalna privredna komora dodelila godišnja priznanja

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
    013 Info

    Godišnje priznanje Regionalni lider koju dodeljuje Regionalna privredna komora Južnobanatskog upravnog okruga dobio je Miodrag Milašinović, vlasnik i direktor preduzeća „Hipra inženjering“ iz Pančeva. Ova firma posluje 15 godina i bavi se projektovanjem i proizvodnjom čeličnih konstrukcija, a sarađuje s niekim od vodećih svekih komapnija u toj oblasti. Čitava proizvodnja namenjena je izvozu.

    Plakete Regionalne privredne komore za popseban doprinos privredi južnog Banata dobili su kompanija „Agros“ iz Opova koja se bavi proizvodnjom povrća i uslužnim delatnostima, kao i poznata pančevačka firma „Božić i sinovi“. Preduzeće „Panpaking“ nagrađeno je paketom za 20 godina poslovanja.

    Privreda regiona ostvarila je u prvih devet meseci ove godine rast od gotovo pet procenata, što je iznad republičkog proseka, izjavio je direktor komore dr Marko Ćulibrk. Dodao je da je spoljnotrgovinska razmena iznsila oko milijardu evra uz pozitivna bilans, jer je izvoz iznosio oko 600 miliona, dok je uvezeno robe za oko 400 miliona evra.

    Ćulibrk je izrazio očekivanje da se pozitivan privredni trend nastavi u narednoj godiini, zbog veikih stranih investicija koje su u toku, ali i najavljlenih daljlih ulaganja domaćih privrednika. 

    Godišnje priznanje Regionalni lider koju dodeljuje Regionalna privredna komora Južnobanatskog upravnog okruga dobio je Miodrag Milašinović, vlasnik i direktor preduzeća „Hipra inženjering“ iz Pančeva. Ova firma posluje 15 godina i bavi se projektovanjem i proizvodnjom čeličnih konstrukcija, a sarađuje s niekim od vodećih svekih komapnija u toj oblasti. Čitava proizvodnja namenjena je izvozu.

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
  • NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

    Ostalo iz kategorije Ekonomija

    Kolike su prosečne februarske plate u južnom Banatu

    Prosečna zarada (bruto) obračunata za februar 2024. godine iznosila je 129.934 dinara, dok je prosečna zarada bez poreza i doprinosa (neto) iznosila 94.125 dinara, saopštio je Republički zavod […]

    Kovinu 10 miliona dinara za nove pontone na Dunavcu

    Ministarstvo turizma i omladine Republike Srbije dodelilo je Opštini Kovin 10.000.000 dinara za realizaciju projekta „Proširenje postojećeg pontona na Dunavcu za plovne objekte“, a po Konkursu […]