Privredna komora
Ekonomija

PANČEVO: Regionalna privredna komora dodelila godišnja priznanja

Izvor: 
Dragan Vukašinović Uto, 03/12/2019 - 17:19


Godišnje priznanje Regionalni lider koju dodeljuje Regionalna privredna komora Južnobanatskog upravnog okruga dobio je Miodrag Milašinović, vlasnik i direktor preduzeća „Hipra inženjering“ iz Pančeva. Ova firma posluje 15 godina i bavi se projektovanjem i proizvodnjom čeličnih konstrukcija, a sarađuje s niekim od vodećih svekih komapnija u toj oblasti. Čitava proizvodnja namenjena je izvozu.

Plakete Regionalne privredne komore za popseban doprinos privredi južnog Banata dobili su kompanija „Agros“ iz Opova koja se bavi proizvodnjom povrća i uslužnim delatnostima, kao i poznata pančevačka firma „Božić i sinovi“. Preduzeće „Panpaking“ nagrađeno je paketom za 20 godina poslovanja.

Privreda regiona ostvarila je u prvih devet meseci ove godine rast od gotovo pet procenata, što je iznad republičkog proseka, izjavio je direktor komore dr Marko Ćulibrk. Dodao je da je spoljnotrgovinska razmena iznsila oko milijardu evra uz pozitivna bilans, jer je izvoz iznosio oko 600 miliona, dok je uvezeno robe za oko 400 miliona evra.

Ćulibrk je izrazio očekivanje da se pozitivan privredni trend nastavi u narednoj godiini, zbog veikih stranih investicija koje su u toku, ali i najavljlenih daljlih ulaganja domaćih privrednika. 
MarketingNajnovije vesti