Petrohemija Pančevo Foto: Petrohemija
Ekonomija

PANČEVO: Remont završen, Petrohemija ulazi u proces pokretanja proizvodnje

Izvor: 
013info Sre, 21/04/2021 - 15:27
HIP-Petrohemija nakon uspešne realizacije remontnih aktivnosti ulazi u proces pokretanja proizvodnje. Posle Energetike i Fabrike otpadnih voda, u kojima je već realizovan start, startovaće proizvodni procesi u ostalim petrohemijskim fabrikama. U četvrtak i petak, 22. i 23. aprila očekuje se pokretanje proizvodnje u fabrikama Etilen, Polietilen visoke gustine (PEVG) i Polietilen niske gustine (PENG), saopšteno je iz Petrohemije.

Najznačajnije realizovane investicione aktivnosti tokom zastoja bile su implementacija SCADA sistema u Elektrosnabdevanju i generalni remont ekstrudera u fabrici PENG. Pored investicionih aktivnosti tokom zastoja su realizovane remontne aktivnosti na procesnoj opremi i bezbednosnim sistemima kako bi bio obezbeđen nesmetani rad petrohemijskih postrojenja u narednom periodu. Zahvaljujući dobroj organizaciji i velikom angažovanju zaposlenih i izvođača radova sve investicione i remontne aktivnosti u Petrohemiji uspešno su obavljene.

Sve aktivnosti u vezi sa pokretanjem procesa proizvodnje u HIP-Petrohemiji biće realizovane uz poštovanje propisanih bezbednosnih mera i u skladu sa važećim procedurama kompanije, u cilju zaštite radne i životne sredine. Prilikom pokretanja proizvodnje u HIPPetrohemiji može se očekivati povećana pojava buke i pojačan plamen na baklji, koji predstavljaju osnovni bezbednosni sistem fabrike prilikom starta procesa rada i u toku samog procesa. O startu fabrika obaveštene su sve nadležne institucije.

 

 
MarketingNajnovije vesti