Ekonomija

PANČEVO: Severna poslovna zona 2 - Grad stvara uslove za novu investiciju

Izvor: 
Dragan Vukašinović Pet, 06/09/2019 - 01:26Gradsko veće je usvojilo i uputilo Skupštini Pančeva Plan detalje regulacije Severne poslovne zone 2, čime se stvaraju uslovi za dolazak najavljenog novog velikog investitora iz Nemačke.

Novi deo Severne poslovne zone nalazi se u nastavku postojeće i prostiraće se na površini od 28 hektara, od čega će budući investitor koristiti oko 22,5 hektara za izgradnju prozvodnih hala i drugih objekata.

Neophodna energetska, saobraćajna i komunalna infrastruktura za novu popslovnu zonu biće lako izgrađeni, jer će biti samo nastavak one koja postoji u Severnoj zoni 1 koju je zaposela kompanija ZF.  

U blizini nove poslovne zone je železnička pruga a očekuje se i izgradnja kružnog toka koji će spajati put ka Crepaji i Kovačici sa budućom obilaznicom ka Vinči i autoputu Niš-Beograd.

Najavljeno je da bi ubrzo nakon usvajanja Plana detalje regulacije u Skupštini Pančeva invsticija mogla početi da se realizuje. 

Ime kompanije koja je odlučila da gradi pogone na tom mestu nije saopšteno, samo je predsednik Srbije Aleksandar Vučić rekao kako će to biti jedna velika bavarska kompanija iz oblasti auto industrije.
MarketingNajnovije vesti