Petrohemija Pančevo Foto: Petrohemija
Ekonomija

PANČEVO: Sindikati Petrohemije odbili pomoć Vlade Srbije – protesti od petka u 13 sati

Izvor: 
013info Sre, 30/09/2020 - 21:44Tri reprezentitativna sindikata HIP Petrohemije danas su odbili predlog Rade grupe Vlade Srbije koja je ponudila povećanje iznosa toplog obroka (za 50 posto) i jednokratnu solidarnu pomoć od 20.000 dinara, dok su se saglasili sa zapošljavanjem 30 novih radnika.

Sindikati u zajedničkom saopštenju navode da je u utorak održan sastanak Radne grupe Vlade Srbije i generalnog direktora Petrohemije Velimira Unkovića .

„ Posle današnjeg sastanka sa generalnim direktorom, Velimirom Unkovićem i  konsultacija sa članovima odbora sva tri reprezenttivna sindikata i zaposlenima predlog Radne grupe je odbijen, osim u delu koji se odnosi na prijem novozaposlenih. Reprezentativni sindikati ostali su pri svom zahtevu za povećanje zarada“, saopštili su sindikati.

Kako navode, s obzirom na to da danas nije postignut dogovor reprezentativni sindikati obaveštavaju zaposlene da će u skladu sa prošlonedeljnom odlukom o otpočinjanju protesta, u skladu sa zakonom, prvi protest biti održan u petak, 2. oktobra 2020. godine, sa početkom u 13 časova, ispred Upravne zgrade.

Dodaju da će protestu će prisustvovati predstavnici sva tri odbora reprezentativnih sindikata.

Prošle nedelje sindikati su odlučili da do protesta dođe. Oni su nezadovoljni zbog lošeg materijalnog položaja zaposlenih, za šta smatraju odgovornim direktora Unkovića i traže njegovu smenu.

Pisma o razlozima za protestu, u kojima se pored ostalog navodi i da je ugrožena bezbednost u Petrohemij poslali su na više nadležnih državnih adresa.

 
MarketingNajnovije vesti