Brose logo
Ekonomija

PANČEVO: U petak Vučić polaže kamen temeljac za fabriku Brose

Izvor: 
013info Uto, 03/03/2020 - 11:23Kamen temeljac za novu fabriku Brose u Pančevu biće položen u petak, 6. marta. Kako je najavljeno, ovom svečanom činu prisustvovaće i predsednik Srbije Aleksandar Vučić.

Prilikom najave izgradnje Broseove fabrike u Pančevu, predsednik je najavio da će radnici u ovoj fabrici dobijati neuobičajeno visoke plate za naše uslove i da će novoizgrađena fabrika uposliti 1100 ljudi.

„Severna zona 2 površine 22 hektara, zahvaljujući zalaganju našeg predsednika Aleskandra Vučića biće prostor za ulaganje nemačke kompanije „Brose“ za izgradnju proizvodnog objekta i naučno-istraživačkog centra. Izdata je građevinska dozvola i radovi su počeli. Realizacijom ove investicije do 2025. godine biće otvoreno ukupno 1100 novih radnih mesta“ ,rekao je gradonačelnik Pančeva Saša Pavlov.

Pavlov je napomenuo i da postoji interesovanje investitora za preostale parcele u Severnoj poslovnoj zoni.

„U ovoj zoni je za sada ostala parcela površine 23,1 ha, koju postoji interesovanje jednog stranog investitora.Pregovori su u toku. Postoji i parcela površine 16 ha za koju je zainteresovana kompanija ZF sa kojom je održano više sastanaka u vezi sa planiranom realizacijom novih investicionih projekata“, dodao je Pavlov.

 

 

 
MarketingNajnovije vesti