Petrohemija Pančevo Foto: Petrohemija
Ekonomija

PANČEVO: Zastoj proizvodnje u HIP-Petrohemiji zbog nedostatka primarnog benzina

Izvor: 
013info Uto, 28/04/2020 - 11:30

U HIP-Petrohemiji, u četvrtak, 30. aprila počinje zastoj u proizvodnji u fabrici Etilen i ostalim proizvodnim postrojenjima u Pančevu, koji će trajati dvadesetak dana. Zastoj u u Fabrici sintetičkog kaučuka u Elemiru počeo je u petak, 24. aprila.

„HIP-Petrohemija je prinuđena da zaustavi proizvodnju zbog nedostatka primarnog benzina, osnovne sirovine za proizvodnju. Za sada je izvesno da fabrika neće raditi do druge polovine maja. Naša kompanija je održala proizvodnju i u uslovima vanrednih okolnosti usled koronavirusa, u skladu sa merama Vlade Republike Srbije i povećanim merama zaštite u kompaniji, za šta su najviše zaslužni naši zaposleni“ - izjavio je Miša Bulajić, izvršni direktor funkcije proizvodnje i tehničke podrške HIP-Petrohemije.

Tokom zastoja u Pančevu i Elemiru biće realizovane aktivnosti provere funkcionalnosti i tehnološkog čišćenja procesne opreme, koje će obezbediti nastavak bezbednog i efikasnog rada kompanije.

Prilikom zaustavljanja fabrika može se očekivati pojačana pojava plamena na baklji praćena bukom kao posledica poštovanja bezbednosnih procedura prilikom planskog zaustavljanja procesa rada. Sve radne aktivnosti tokom zastoja proizvodnje u HIP-Petrohemiji u potpunosti su usklađene sa važećim bezbednosnim procedurama kompanije, a sve u cilju bezbednosti i zaštite zdravlja zaposlenih, kao i zaštite radne i životne sredine. O zaustavljanju fabrika obaveštene su sve nadležne institucije.

 
MarketingNajnovije vesti