Draginja Đurić printscreen
Ekonomija

Posle dve decenije najpoznatija bankarka iz Pančeva napušta mesto predsednika Banke Inteza

Izvor: 
Bonitet.com Pet, 28/01/2022 - 15:41Posle više od 20 godina uspešnog upravljanja poslovanjem Banca Intesa Beograd, Draginja Đurić napušta poziciju predsednika Izvršnog odbora, koju će preuzeti Darko Popović, član Izvršnog odbora i direktor Divizije za poslovanje sa fizičkim licima i malim biznisom.

Pre izuzetne karijere u bankarskom sektoru koju je započela 1996. godine Draginja Đurić je uspešno radila na odgovornim poslovima u Pančevu. 13 godina je radila u Službi društvenog knjigovodstva Jugoslavije, gde je poslednje četiri obavljala funkciju generalnog direktora filijale Pančevo. Pre toga radila je u Hemijskoj industriji Pančevo.

Bonitet.com navodi da će Draginja Đurić nastaviti da daje svoj doprinos grupi Intesa Sanpaolo u funkciji savetnika direktora Divizije internacionalnih banaka članica za CEE oblast – Hrvatsku, Slovačku i posebno Srbiju u funkciji ambasadora Intesa Sanpaolo Grupe u komunikaciji sa regulatorima, institucijama i potencijalnim klijentima na ovim tržištima.

Dodatno, u novoj ulozi će svoje decenijsko iskustvo i široku ekspertizu staviti na raspolaganje članicama Grupe kao zamenik predsednika Upravnog odbora u Privrednoj banci Zagreb, član upravnih odbora VUB banke u Slovačkoj i IVS, kompanije za pružanje IT usluga.

Od kako je 2001. godine preuzela rukovođenje bankom, Draginja Đurić je pružila izuzetan doprinos njenom razvoju, kao i napretku celokupnog bankarskog sektora Srbije. Pod njenim upravljanjem, Banca Intesa Beograd je postala deo međunarodne grupe Intesa Sanpaolo, integrisala najviše internacionalne standarde u svoje poslovanje i zauzela vodeću poziciju na tržištu mereno ključnim pokazateljima uspešnosti poslovanja koju sa uspehom održava već 15 godina. Poslovni rezultati banke nagrađeni su nizom inostranih i domaćih priznanja, među kojima se ističe devet nagrada za Banku godine u Srbiji magazina The Banker, kao i po šest priznanja za najuspešniju banku časopisa Euromoney i Global Finance.

 Tokom svoje izuzetne profesionalne karijere, Draginja Đurić je više puta proglašena za bankara godine u Srbiji od strane uglednih finansijskih publikacija, kao i za najboljeg bankara jugoistočne Evrope. Među brojnim priznanjima koje je ponela posebno mesto zauzimaju Orden za zasluge Republike Italije zbog zalaganja na promociji i unapređenju odnosa između Srbije i Italije, „Laureat vrline“ Mokrogorske škole menadžmenta za doprinos ženskom liderstvu, kao i Orden Svete Carice Milice – Prepodobne Evgenije za pomaganje manastiru Studenica Svetog arhijerejskog sinoda Srpske pravoslavne crkve, navodi se u saopštenju.

 „Izuzetno je zadovoljstvo, sreća i čast što sam imala priliku da više od dvadeset godina budem na čelu najveće i jedne od sistemski najvažnijih banaka na tržištu koja je uvek bila solidan oslonac privredi i sigurna potpora građanima. Ovom prilikom želim da zahvalim svojim saradnicima na posvećenosti i profesionalnosti, ali i klijentima na uvažavanju i poverenju koje smo uzajamno strpljivo gradili i negovali na obostrano zadovoljstvo. Na kraju, želela bih da uputim zahvalnost i lokalnoj zajednici i da istaknem da smo se kao Banka, pored očekivanja akcionara da dosegnemo zadate rezultate, uvek trudili da podržimo društvenu zajednicu i pružimo pomoć u onoj meri u kojoj smo mogli.“, izjavila je Draginja Đurić, povodom preuzimanja svoje nove funkcije u okviru Grupe.

 
MarketingNajnovije vesti