• POSLODAVCI SE ORGANIZOVALI: Novim idejama i saradnjom do bržeg razvoja Pančeva

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
    013 Info

    Poslodavci Pančeva su se organizovali u Udruženje poslodavaca grada Pančeva. U februaru bilo ih dvadesetak, sada već i duplo više, a zajedno imaju i više od 1.800 zaposlenih. Sa udruženjem zanatlija i preduzetnika koje je kolektivno pristupila Udruženju u Pančevu broje oko 7200 zaposlenih. Direktor kompanije FINNET Filip Perić, predsednik Udruženja, kaže da je cilj da se razviju međusobni odnosi poslodavaca, da se bolje upoznaju i razvijaju saradnju kako bi stvarali nove vrednosti, kao i da udruženi svojom snagom utiču na odluke koje se tiču uslova poslovanja u Pančevu.

    Na poslovanje utiču i brojne gradske odluke, recimo o porezu na imovinu ili odnošenju komunalnog otpada, na koje bi kaže Perić bilo značajno da se utiče kako bi i one bile u funkciji razvoja privrede a tako i razvoja Pančeva.

    Nadalje spominje potrebu da se utiče i na obrazovni sistem kako bi već tokom školovanja stvarali kadrovi koji će lakše naći posao a kao primer navodi situaciju u građevinskoj industriji za koju se kadrovi, pre svega majstori, ne školuju već 20 godina  – ni u Pančevu ni na teritoriji Južnog Banata.

    Po broju zaposlenih najveći poslodavci članovi udruženja su za sada Almex, Stari Tamiš, MS Ledi i Pan Ledi, poziv se razmatra u ZF, a pozvan je i Tehnomarket. Ipak najveći broj članova Udruženja ima između 20 i 80 zaposlenih. Pozvana je i Petrohemija, ali nju trenutno ograničava status u kome je, dok NIS ima sedište koje je van Pančeva.

    Perić kaže da je Udruženje organizacija otvorena za pristupanje novih članica, da se članstvo ne plaća, a iako je deo porodica udruženja poslodavaca Vojvodine i Srbije – ipak samostalno udruženje poslodavaca sa teritorije grada Pančeva.

    Udruženje poslodavaca već je imalo javnu promociju potpisujući sporazumu o radu gradskog socijalno-ekonomskog saveta, sa predstavnicima gradske vlasti i reprezentativnim sindikatima u Pančevu. Perić kaže da postoji interes da se pronađe veza sindikata i pančevačkih poslodavaca koja “sada ne postoji”. Ističe da je zajednički interes i da sindikati stignu i do zaposlenih u privatnim firmama “i da i naši radnici imaju mogućnost sindikalnog udruživanja”.

    On kaže da postoje zajednički interes za razgovor i rad po značajnim temama i da takva saradnja može doprineti razvoju Pančeva u kome zajednički živimo. Kako napominje u tripartitnom dijalogu postoji i deo interesa u koji su po prirodi uloga suprotstavljene a ideja je da se po takvim pitanjima pronađe kompromis.

    Udruženje poslodavaca trenutno je u fazi utvrđivanja reprezentativnosti za socijalno ekonomski dijalog, u međuvremenu organizacija poslodavaca Pančeva useliće su gradski poslovni prostor u Savskoj ulici gde će mu biti i sedište.

    Poslodavci Pančeva su se organizovali u Udruženje poslodavaca grada Pančeva. U februaru bilo ih dvadesetak, sada već i duplo više, a zajedno imaju i više od 1.800 zaposlenih. Sa udruženjem zanatlija i preduzetnika koje je kolektivno pristupila Udruženju u Pančevu broje oko 7200 zaposlenih. Direktor kompanije FINNET Filip Perić, predsednik Udruženje, kaže da je cilj da se razviju međusobni odnosi poslodavaca, da se bolje upoznaju i razvijaju saradnju kako bi stvarali nove vrednosti, kao i da udruženi svojom snagom utiču na odluke koje se tiču uslova poslovanja u Pančevu..

     

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
  • NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

    Ostalo iz kategorije Ekonomija