Foto: pixabay
Ekonomija

PRIJAVA: Erazmus za mlade preduzetnike

Izvor: 
013info Čet, 24/01/2019 - 15:45„Erazmus za mlade preduzetnike” je prekogranični program razmene preduzetnika sa ciljem podrške novim i potencijalnim preduzetnicima da steknu odgovarajuće veštine upravljanja malim preduzećima i njegovim razvojem, tako što će u periodu od jednog do šest meseci raditi sa iskusnim preduzetnikom u jednoj od evropskih država. Za učešće se mogu prijaviti potencijalni preduzetnici (nezaposlena lica, studenti) i oni koji su osnovali kompaniju u poslednje 3 godine.

Privredna komora Srbije je nacionalna kontakt institucija za realizaciju programa Erazmus za mlade preduzetnike, a programom koordinira Centar za EU integracije. Erazmus za mlade preduzetnike je prekogranični program razmene preduzetnika sa ciljem podrške novim i potencijalnim preduzetnicima da steknu odgovarajuće veštine upravljanja malim preduzećima i njegovim razvojem, tako što će u periodu od jednog do šest meseci raditi sa iskusnim preduzetnikom u jednoj od evropskih država. Na taj način se podstiče prekogranični prenos znanja i iskustva među preduzetnicima.

Za učešće u programu Erazmus za mlade preduzetnike mogu se prijaviti, potencijalni preduzetnici (nezaposlena lica, studenti) i preduzetnici koji su osnovali kompaniju u poslednje 3 godine. U programu učestvuje i preduzetnik domaćin, u čijoj kompaniji mladi preduzetnik stiče iskustvo. Boravak preduzetnika delimično finansira Evropska komisija kroz podršku u pokrivanju troškova u inostranstvu.

Zainteresovani za učešće u programu „Erazmus za mlade preduzetnike” mogu da se obrate Centru za EU integracije PKS na [email protected] i dobiju sve informacije i smernice prilikom apliciranja.

 
MarketingNajnovije vesti