Petrohemija, upravna zgrada
Ekonomija

Ruski Gaspromnjeft zainteresovan za privatizaciju Petrohemije iz Pančeva

Izvor: 
Beta Pet, 04/10/2019 - 18:57
Gaspromnjeft je zainteresovan za učešće u privatizaciji Patrohemije iz Pančeva, potvrdio je danas predsednik Upravnog odbora te ruske kompanije Aleksandar Đukov u razgovoru sa srpskim ministrom rudarstva i energetike Aleksandrom Antićem.

Oni su razgovarali na marginama 9. Međunarodnog gasnog foruma u Sankt Peterburgu, saopštilo je Ministarstvo rudarstva i energetike.

Antić je kazao da je budućnost Petrohemije od izuzetnog značaja i da joj je strateški partner potreban zbog investicija, koje treba da obezbedi da ta kompanija dugoročno stabilno funkcioniše.

Đukov je istakao da Gaspromnjeft ima potencijalni interes za učešće u iznalaženju adekvatnog modaliteta privatizacije Petrohemije, a dogovoreno je, kako je saopšteno, da Vlada Srbije i ta kompanija intenziviraju i konkretizuju razgovore o toj kompaniji.

 

Na sastanku je analizirana realizacija tekućih projekata, pre svega "Duboka prerada" (modernizacija Rafinerije Pančevo), koji je značajan za ceo naftni sektor, a koji će osigurati da Naftna industrija Srbije (NIS) ostane lider na zahtevnom regionalnom tržištu naftnih derivata.

 

Ocenjeno je da treba uložiti dodatni napor da NIS, zajednička kompanija Vlade Srbije i ruskog Gasproma, koja ima uticaj na ukupnu ekonomiju Srbije, ostvari još bolje rezultate, u skladu sa očekivanjima oba akcionara.
MarketingNajnovije vesti