• Siemens i General Electric u konkurenciji za izgradnju TE-TO Pančevo

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
    013 Info
    Kompanije Siemens i General Electric dostavile su ponude na tenderu za izgradnju TE-TO Pančevo, koji je pokrenuo ruski Energoholding, prenose ruski mediji.
     
    GE učestvuje na tenderu u konzorcijumu sa turskom kompanijom Gamma, dok Siemens nastupa zajedno sa grčkim preduzećem Metka, prenosi ruski ITAR-TASS, pozivajući se na predsednika kompanije Denisa Fedorova.
     
    Naftna industrija Srbije je 2015. godine predstavila ovaj zajednički projekat sa poslovnom jedinicom Energoholdinga – Tsentrenergoholding, vredan 140 mil EUR, a snaga termoelektrane-toplane bi trebalo da dostigne 140 megavata.
     
    NIS-ov partner, takođe u vlasništvu Gazproma, poseduje 51% novoformirane kompanije, dok je NIS vlasnik 49% akcija u zajedničkom projektu.
     
    Prema ranijim navodima iz NIS-a postoji mogućnost da se TE-TO u drugoj fazi proširi na snagu od 208 megavata, što bi podiglo vrednost investicije na 183 mil EUR, prenosi Wisebroker.

    Kompanije Siemens i General Electric dostavile su ponude na tenderu za izgradnju TE-TO Pančevo, koji je pokrenuo ruski Energoholding, prenose ruski mediji.

     

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
  • NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

    Ostalo iz kategorije Ekonomija

    Kovinu 10 miliona dinara za nove pontone na Dunavcu

    Ministarstvo turizma i omladine Republike Srbije dodelilo je Opštini Kovin 10.000.000 dinara za realizaciju projekta „Proširenje postojećeg pontona na Dunavcu za plovne objekte“, a po Konkursu […]

    VRŠAC: Sajam zapošljavanja 17. aprila

    Filijala Vršac Nacionalne službe za zapošljavanje organizuje Sajam zapošljavanja 17. aprila, od 10 do 12 časova, u Kongresnoj sali Hotela „Srbija“, Svetosavki trg br. […]