Foto: Vladimir Đoković
Ekonomija

U NIS-u počeli pregovori o novom kolektivnom ugovoru

Izvor: 
Sindikat RNP Sre, 15/01/2020 - 09:44

Na samom kraju prošle godine, 26. decembra, započeti su razgovori o novom Kolektivnom ugovoru za zaposlene u Naftnoj industriji Srbije, objavio je Sindikat Rafinerije nafte Pančevo.

Kako je objašnjeno na sajtu ovog sindikata koji je deo Jedinstvene sindikalne organizacije NIS-a - reprezentativnog sindikata koji pregovara o novom Kolektivnom ugovor - sada važeći Kolektivni ugovor ističe 3. marta 2020. godine.

"U januaru su planirane intenzivne pregovaračke aktivnosti, koje imaju za cilj dolaženje do najkvalitetnijeg akta. Predstavnici Sindikata će Poslodavcu izneti sva očekivanja zaposlenih i inicijative koje su radnici iznosili Sndikatu, a koje su u funkciji kako unapređenja položaja zaposlenih, tako i daljeg unapređenja poslovanja kompanije", navodi se u informaciji Sindikata RNP.

Kako se najavljuje Sindikat Rafinerije nafte Pančevo će tokom trajanja pregovora blagovremeno informisati bazu i održavati direktnu komunikaciju sa članstvom, kako bi svaki član imao priliku da sa konstruktvnim predlozima doprinese postizanju najoptimalnijeg rešenja.

"Značaj Kolektivnog ugovora proizlazi iz činjenice da se ovim aktom radnicima obezbeđuju povlastice i znatno šira prava od minimuma koji obezbeđuje Zakon o radu", podseća se u informaciji objavljenoj na sajtu sindikatrnp.org.rs.
MarketingNajnovije vesti