Rafinerija nafte Pančevo Foto: A. S.
Ekonomija

U Rafineriji nafte Pančevo obustavljen rad dela postrojenja

Izvor: 
013info Uto, 28/04/2020 - 16:22U Rafineriji nafte Pančevo obustavljen je rad dela primarnih i sekundarnih rafinerijskih postrojenja kako bi se otklonile nepravilnosti uočene u radu pomoćnog postrojenja za proizvodnju sumpora „Klaus“. 

- Sve aktivnosti obavljaju se u skladu sa Zakonom i internim procedurama kompanije, a o uočenim nepravilnostima odmah je obaveštena i nadležna pokrajinska inspekcija za zaštitu životne sredine. Tokom zaustavljanja postrojenja nije bilo uticaja na životnu sredinu, a nepravilnosti će biti otklonjene u najkraćem mogućem roku i celokupan rad rafinerije će biti nastavljen. Stvorene zalihe omogućavaju da tržište bude adekvatno snabdeveno i dok traju ovi radovi na otklanjanju uočenih tehničkih nepravilnosti, rekli su za portal 013info iz NIS-a.

U ovom trenutku u Rafineriji nafte Pančevo postoje zalihe benzina i dizela dovoljne da pokriju dvomesečne potrebe domaćeg tržišta u motornim gorivima.

- Kao odgovorna kompanija koja angažuje više od 11.000 zaposlenih, NIS je od izbijanja epidemije korona virusa i uvođenja vanrednog stanja u Republici Srbiji preduzeo niz mera kako bi se zaštitilo zdravlje zaposlenih i potrošača i istovremeno očuvala nesmetana proizvodnja, prerada i distribucija naftnih derivata. Uprkos izazovima, NIS je pokazao da je spreman za stabilno snabdevanje stanovništva, privrede i javnih institucija i u potpunosti je očuvana stabilnost na domaćem tržištu naftnih derivata, kao i nesmetan rad Rafinerije nafte Pančevo, dodaje se u saopštenju NIS-a.

 

 

 

 
MarketingNajnovije vesti