Utva
Ekonomija

Utva avio industrija Pančevo potpisala ugovore vredne više od milion evra

Pančevo, Pet, 28/06/2019 - 10:39
Vladimir Đoković


"Utva avio industrija“ je na sajmu "Partner 2019" u Beogradu potpisala ugovore ukupne vrednosti od 1.260.00,00 evra za proizvodnju aviona, remont i za poslove na razvoju novog aviona za potrebe kompanije "Smart Link" iz Dubaija, saopšteno je iz ove kompanije koja je u vlasništvu državnog javnog preduzeća "Jugoimport SDPR".

Kako se navodi u saopštenju kompanije koje prenosi Tanjug, ugovori se odnose na proizvodnju modernizovanih aviona dvoseda tipa UTVA 75, što će omogućiti da se nakon više od 30 godina pokrene proizvodnja letelica ovog tipa.

Vlasnik kompanije "UTVA avio industrija", Javno Preduzeće "Jugoimport SDPR", do sada je uložilo više od pet miliona evra u proizvodne pogone Utve, kako bi se stvorili uslovi za proizvodnju i razvoj letelica i omogućilo podizanje kapaciteta Utve. 

"Ispunjenjem ovakvih dogovora smo u mogućnosti da razvijamo firmu a samim tim i vazduhoplovnu industriju Srbije, a od velike je važnosti i to što ovi ugovori predstavljaju direktni priliv investicija u vrhunsku tehnologiju u Srbiji", navodi se između ostalog u saopštenju. 

 MarketingNajnovije vesti