Ekonomija

Zaposlenima u Apoteci Pančevo uplaćeno više od 6 miliona duga za doprinose

Pančevo, Pon, 10/10/2016 - 12:27
Vladimir Đoković

Sedam dana posle protesta zaposlenih u Apoteci Pančevo, koji su na brojne probleme podsetili svojim prisustvom ispred Ministarstva zdravlja u Beogradu, a zatim prošetali i do zgrade Vlade Srbije, nekih rezultata ima.

Apotekara, još prošlog ponedeljka po povratku iz Beograda, prvo je primio zamenik gradonačelnika, Predrag Živković a nešto kasnije tokom dana i gradonačelnik, Saša Pavlov. Prema potvrđenim informacijama, u ovih 7 dana gradski budžet je podmirio dugovanja za doprinose zaposlenih u gradskoj Apoteci, od oko 6,5 miliona dinara.

Tokom leta gradski apotekari primili su jednu platu, i to tek martovsku. Jedan od njihovih zahteva bio je da im se isplate sve zarade koje im se duguju, a odmah bar jedna. Prema nezvaničnim informacijama, postoji šansa da im jedna zarada bude isplaćena narednih dana.

Apoteka Pančevo je u krajnje nezavidnoj situaciji. Račune su poverioci blokirali na samom početku 2016. godine i još uvek ta blokada, koja je iznosila 455 miliona dinara, traje. Već nekoliko zarada gradskim apotekarima isplaćeno je iz gradskog budžeta, odnosno iz tekuće budžetske rezerve.

 
MarketingNajnovije vesti