• ZF, Brose i Pančevo planiraju da Slobodna zona Beograd 2015 zauzme Severnu zonu

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
    013 Info

    ZF i Brose, nemačke automobilske kompanije jedini grinfildi u poslednjih nekoliko decenija u Pančevu, zatražili su da se na njih u Pančevu proširi slobodna zona “Beograd”. Grad Pančevo je to stavio na dnevni red sednice Skupštine grada koja će biti održana u sredu.

    Tako će višedecenijska želja Pančeva da ima svoju slobodnu zonu, predlagalo se zaleđe Luke Dunav, biti ispunjena na isčašen način – beogradska slobodna zona biće proširena na parcele koje je Grad Pančevo besplatno dao kao subvenciju za dolazak ZF i Brosea u Severnu poslovnu zonu.

    Sve se objašnjava sa ciljem da će tako doći do ekonomskog razvoja grada Pančeva “kroz povećanje konkurentnosti grada, unapređenje poslovnog ambijenta stvaranjem dodatnih uslova za jačanje postojećih i privlačenje novih investicija, povećana obima proizvodnje roba i pružanja usluga, zapošljavanja, transfera savremenih tehnologija i sl.”.

    Na Pančevo će se, pošto se ova odluka donese, a gradonačelnik Saša Pavlov je sprovede proširiti privredno društvo “Slobodna zona Beograd 2015” d.o.o.

    Ako su već procenili da će im poslovanje i razvoj biti lakši i jeftiniji ako budu u radili u režimu slobodne zone ZF i Brose mogli su sa Gradom Pančevom na prostoru Severne poslovne zone – da formiraju Slobodnu zonu Pančevo. Slobodnu zonu mogla je da inicira i neka nemačka slična organizacija jer su ZF i Brose iz te zemlje. Ali, kombinacija je ipak bila drugačija.

    ZF i Brose, nemačke automobilske kompanije jedini grinfildi u poslednjih nekoliko decenija u Pančevu, zatražili su da se na njih u Pančevu proširi slobodna zona “Beograd”. Grad Pančevo je to stavio na dnevni red sednice Skupštine grada koja će biti održana u sredu – dakle biće prihvaćeno.

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
  • NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

    Ostalo iz kategorije Ekonomija

    Kovinu 10 miliona dinara za nove pontone na Dunavcu

    Ministarstvo turizma i omladine Republike Srbije dodelilo je Opštini Kovin 10.000.000 dinara za realizaciju projekta „Proširenje postojećeg pontona na Dunavcu za plovne objekte“, a po Konkursu […]

    VRŠAC: Sajam zapošljavanja 17. aprila

    Filijala Vršac Nacionalne službe za zapošljavanje organizuje Sajam zapošljavanja 17. aprila, od 10 do 12 časova, u Kongresnoj sali Hotela „Srbija“, Svetosavki trg br. […]