ZF Pancevo fabrika
Ekonomija

ZF, Brose i Pančevo planiraju da Slobodna zona Beograd 2015 zauzme Severnu zonu

Pančevo, Sre, 04/03/2020 - 07:56
Vladimir ĐokovićZF i Brose, nemačke automobilske kompanije jedini grinfildi u poslednjih nekoliko decenija u Pančevu, zatražili su da se na njih u Pančevu proširi slobodna zona “Beograd”. Grad Pančevo je to stavio na dnevni red sednice Skupštine grada koja će biti održana u sredu.

Tako će višedecenijska želja Pančeva da ima svoju slobodnu zonu, predlagalo se zaleđe Luke Dunav, biti ispunjena na isčašen način – beogradska slobodna zona biće proširena na parcele koje je Grad Pančevo besplatno dao kao subvenciju za dolazak ZF i Brosea u Severnu poslovnu zonu.

Sve se objašnjava sa ciljem da će tako doći do ekonomskog razvoja grada Pančeva “kroz povećanje konkurentnosti grada, unapređenje poslovnog ambijenta stvaranjem dodatnih uslova za jačanje postojećih i privlačenje novih investicija, povećana obima proizvodnje roba i pružanja usluga, zapošljavanja, transfera savremenih tehnologija i sl.”.

Na Pančevo će se, pošto se ova odluka donese, a gradonačelnik Saša Pavlov je sprovede proširiti privredno društvo “Slobodna zona Beograd 2015” d.o.o.

Ako su već procenili da će im poslovanje i razvoj biti lakši i jeftiniji ako budu u radili u režimu slobodne zone ZF i Brose mogli su sa Gradom Pančevom na prostoru Severne poslovne zone – da formiraju Slobodnu zonu Pančevo. Slobodnu zonu mogla je da inicira i neka nemačka slična organizacija jer su ZF i Brose iz te zemlje. Ali, kombinacija je ipak bila drugačija.
MarketingNajnovije vesti