• Apelacioni sud oslobodio hirurga Aleksandra Ivicu

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
    013 Info

     

    Apelacioni sud u Beogradu preinačio je presudu Osnovnog suda u Pančevu i hirurga Aleksandra Ivicu oslobodio od optužbe da je počinio krivično delo teško delo protiv zdravlja ljudi.

    Apelacioni sud oslobodio je hirurga odgovornosti prethodno prihvativši žalbu koju je podneo njegov advokat Nedeljko Martinović dok je žalba Osnovnog tužilaštva u Pančevu odbačena pošto je Apelaciono tužilaštvo u Beogradu izjavilo da odustaje od ove žalbe jer je nedozvoljena.

    Na ovaj način Apelacioni sud praktično je ukinuo presudu Osnovnog suda u Pančevu kojom je prethodno hirurg bio oglašen krivim za ovo delo i osuđen na 11 meseci zatvora u kućnim uslovima.

    Do ove presude došlo je gotovo 11 godina posle smrti  Marijane Jojkić koja  je preminula 20. marta u Urgentnom centru u Beogradu nakon pet dana lečenja na Hirurškom odeljenju Opšte bolnice Pančevo. 

    Apelacioni sud u Beogradu je zaključio da na osnovu svih izvedenih dokaza u toku postupka nije dokazano da radnje koje je preduzeo okrivljeni predstavljaju uopšte očigledno nesavesno postupanje te je stoga preinačenom presudom oslobođen optužbe.

    Apelacioni sud se u ovoj presudi nije bavio utvrđivanjem odogovornosti za smrt Marijane Jojkić kojoj u pančevačkoj bolnici nije na vreme prepoznato zapaljenje slepog creva pa je posle od komplikacija preminula, već je utvrdio kako hirurg Aleksandar Ivica nije pri njenom lečenju počinio krivično delo teško delo protiv zdravlja ljudi.

    Osnovno tužilaštvo u Pančevu pravo na dozvoljenu žalbu na presudu Osnovnog suda izgubilo je jer je u jednom trenutku istekao rok za žalbu što je objašnjeno propustom administracije. 

     

    Pročitajte kako je suđenje teklo:

    Decenija čekanja na pravdu

     

    Presuda zaturena u pisarnici, rok za žalbu istekao

     

    Marijanini roditelji: Sa strepnjom u sudnicu

     

    Ponovno suđenje dr Aleksandru Ivici

     

    Osnovni sud u Pančevu hirurga oglasio krivim i osudio

     

     

     

    Apelacioni sud u Beogradu preinačio je presudu Osnovnog suda u Pančevu i hirurga Aleksandra Ivicu oslobodio od optužbe da je počinio krivično delo teško delo protiv zdravlja ljudi.

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
  • NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

    Ostalo iz kategorije Hronika

    PU PANČEVO: U martu otkriveno 265 alkoholisanih vozača

    U martu se na području PU Pančevo dogodilo 56 saobraćajnih nezgoda. Od ukupnog broja saobraćajnih nezgoda, 28 nezgoda je sa povređenim i nastradalim licima. Dve osobe su poginule, četiri su […]