• PANČEVO: Šta gradska komunalna inspekcija kaže o trovanju pasa kod Hotela Tamiš?

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
    013 Info
    Povodom trovanja pasa kod Hotela Tamiš gradski Sekretarijat za inspekcije poslove izvestio nas je o svojim aktivnostima. 
     
    Poziv je komunalni inspektor 3. marta dobio oko 19 sati od stranke koja se predstavila kao veterinar i ukazala na problem velikog broja potrovanih pasa u ulici Moše Pijade 1 – što je lokacija Hotela Tamiš. 
     
    Komunalni inspektor je veterinara uputio na nadležne organe (Policijsku upravu, veterinarskog inspektora i službu Zoohigijene JKP Higijene) kako bi se izvršio uviđaj na licu mesta i uklanjanje leševa uginuli pasa sa te lokacije. 
     
    – Istovremeno komunalni inspektor obavestio je JKP Higijena – službu zoohigijene o predmetnom slučaju, s obzirom da je uklanjanje leševa uginulih životinja u nadležnosti te službe, navodi se u dopisu Sekretarijata.
     
    Veterinar je naknadno komunalnog inspektora obavestio da su na lice mesta izašli inspektori policijske uprave, kao i da je leševe pasa posle uviđaja uklonila zoohigijena. 
     
    – U ovom momentu, ovaj Sekretarijat nema saznanja o tome da li su nadležni inspektori polijske uprave Pančevo utvrdili kako je došlo do trovanja pasa, obavestio je Sekretarijat. 
     
    Navodi se i da „što se tiče problema napuštenih pasa (lutalica), komunalni inspektor po prijavi ili po službenoj dužnosti, nalaže JKP Higijena – službi zoohigijena, uklanjanje napuštenih pasa sa javnih površina“.
     
    Gradski sekretarijat za inspekcijske poslove navodi i da je „JKP Higijena – služba zoohigijene prema Odluci o obavljanju delatnosti zoohigijene na teritoriji grada Pančeva zadužena za poslove hvatanje, prevoz i smeštaj napuštenih pasa i mačaka“, kao i da je ista gradska firma zadužena „da uklonjenje životinje smesti u prihvatilište za životinje i sa kojima se postupa u skladu sa Pravilnikom o radu i funkcionisanju prihvatilišta za životinje na teritoriji grada Pančeva“. 
     
    Gradske inspekcije podsećaju da je propisano „da ako se uhvaćenom psu ili mački najduže u roku od 30 dana od dana smeštaja u prihvatilište ne pronađe vlasnik, odnosno ako se ne zbrine na drugi način, sa psom ili mačkom će se postupati u skladu sa Programom kontrole i smanjena populacije napuštenih pasa i mačaka na teritoriji grada Pančeva“.
     
    Navode i da jednim članom iste odluke „propisano da se pas ili mačka nakon trijaže i tretmana u prihvatilištu prema Programu, vraćaju na površinu javne namene sa koje su sklonjeni, obeležavaju se mikročipovima koji se u centralnoj republičkoj bazi podataka zavode za grad Pančevo“. 
     

    Povodom trovanja pasa kod Hotela Tamiš gradski Sekretarijat za inspekcije poslove izvestio je o svojim aktivnostima. 

     

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
  • NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

    Ostalo iz kategorije Hronika

    PU PANČEVO: U martu otkriveno 265 alkoholisanih vozača

    U martu se na području PU Pančevo dogodilo 56 saobraćajnih nezgoda. Od ukupnog broja saobraćajnih nezgoda, 28 nezgoda je sa povređenim i nastradalim licima. Dve osobe su poginule, četiri su […]