Hronika

PANČEVO: Šta gradska komunalna inspekcija kaže o trovanju pasa kod Hotela Tamiš?

Izvor: 
013info Uto, 09/03/2021 - 10:36Povodom trovanja pasa kod Hotela Tamiš gradski Sekretarijat za inspekcije poslove izvestio nas je o svojim aktivnostima. 
 
Poziv je komunalni inspektor 3. marta dobio oko 19 sati od stranke koja se predstavila kao veterinar i ukazala na problem velikog broja potrovanih pasa u ulici Moše Pijade 1 - što je lokacija Hotela Tamiš. 
 
Komunalni inspektor je veterinara uputio na nadležne organe (Policijsku upravu, veterinarskog inspektora i službu Zoohigijene JKP Higijene) kako bi se izvršio uviđaj na licu mesta i uklanjanje leševa uginuli pasa sa te lokacije. 
 
- Istovremeno komunalni inspektor obavestio je JKP Higijena - službu zoohigijene o predmetnom slučaju, s obzirom da je uklanjanje leševa uginulih životinja u nadležnosti te službe, navodi se u dopisu Sekretarijata.
 
Veterinar je naknadno komunalnog inspektora obavestio da su na lice mesta izašli inspektori policijske uprave, kao i da je leševe pasa posle uviđaja uklonila zoohigijena. 
 
- U ovom momentu, ovaj Sekretarijat nema saznanja o tome da li su nadležni inspektori polijske uprave Pančevo utvrdili kako je došlo do trovanja pasa, obavestio je Sekretarijat. 
 
Navodi se i da "što se tiče problema napuštenih pasa (lutalica), komunalni inspektor po prijavi ili po službenoj dužnosti, nalaže JKP Higijena - službi zoohigijena, uklanjanje napuštenih pasa sa javnih površina".
 
Gradski sekretarijat za inspekcijske poslove navodi i da je "JKP Higijena - služba zoohigijene prema Odluci o obavljanju delatnosti zoohigijene na teritoriji grada Pančeva zadužena za poslove hvatanje, prevoz i smeštaj napuštenih pasa i mačaka", kao i da je ista gradska firma zadužena "da uklonjenje životinje smesti u prihvatilište za životinje i sa kojima se postupa u skladu sa Pravilnikom o radu i funkcionisanju prihvatilišta za životinje na teritoriji grada Pančeva". 
 
Gradske inspekcije podsećaju da je propisano "da ako se uhvaćenom psu ili mački najduže u roku od 30 dana od dana smeštaja u prihvatilište ne pronađe vlasnik, odnosno ako se ne zbrine na drugi način, sa psom ili mačkom će se postupati u skladu sa Programom kontrole i smanjena populacije napuštenih pasa i mačaka na teritoriji grada Pančeva".
 
Navode i da jednim članom iste odluke "propisano da se pas ili mačka nakon trijaže i tretmana u prihvatilištu prema Programu, vraćaju na površinu javne namene sa koje su sklonjeni, obeležavaju se mikročipovima koji se u centralnoj republičkoj bazi podataka zavode za grad Pančevo". 
 MarketingNajnovije vesti