• DEMOKRATSKA STRANKA PANČEVO: Budžet po inerciji, nije u interesu građana Pančeva

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
    013 Info

    Gradski odbor Demokratske stranke Pančevo poslao je saopštenje povodom juče izglasanog budžeta grada Pančeva za 2020. godinu.

    Sednica Skupštine grada Pančeva, koja je završena za oko pola sata, na kojoj je usvojen budžet grada Pančeva za 2020. godinu i još 61 tačka dnevnog reda, još jednom je pokazao odnos gradske vlasti i Srpske napredne stranke prema gradu Pančevu i građanima Pančeva. Sa jedne strane imamo gradske čelnike na čelu sa nekim ko se samo zove gradonačelnikom Sašom Pavlovim i Brankom Malovićem koji su predložili ovakav budžet, dok sa druge strane imamo odbornike vladajuće većine koji ili nemaju svoje mišljenje ili ne smeju da ga imaju i koji su na sednicu došli kako bi digli ruke neznajući, tačnije, nerazumejući za šta glasaju.

    Analizirajući predlog budžeta grada Zoran Jovanović, odbornik Demokratske stranke, konstatovao je da je ovo mirna budžetska godina, čak mirnija nego bilo koja prethodna. Tradicionalno već godinama u nazad prenose se neutrošena sredstva, oko 850 miliona dinara, što je posledica lošeg upravljanja finansijama, kao i da nema predviđenog kreditnog zaduženja. Jedva oko 500 miliona dinara su kapitalna ulaganja što dokazuje da je ova vlast Srpske napredne stranke potrošila sve ideje te da kreiraju budžet po inerciji. Za planiranu rekonstrukciju ulice Dimitrija Tucovića izdvojeno je 128 miliona dinara, što je malo ako se sve radi kako treba, dok je za Njegoševu ulicu izdvojeno 60 miliona dinara što je previše. Takođe, 33 miliona dinara koji su izdvojeni za Potamiški kolektor u trećoj fazi radova je malo. Za ATP koji faktički ne postoji, predviđeno je 295 miliona dinara za subvencionisani javni prevoz, a po nekoj čudnoj formuli bez jasnih parametara garantuje se siguran rast. Što se kulture tiče, izdvojena sredstva su pretežno za zarade zaposlenih, oko 95%, dok za projekte ostaju minimalna sredstva. Opredeljena sredstva za informisanje, sumnjamo da će se, iako minimalna, dodeliti režimskim medijima a ne onima koji profesionalno i odgovorno rade svoj posao. Zbog ovakvog predloga budžeta i lošeg upravljanja finansijama veoma brzo će se raditi rebalans budžeta, što dokazuje da Srpska napredna stranka ni posle 8 godina na vlasti nije sposobna da upravlja finansijama grada Pančeva.

    Gradskoj vlasti na čelu sa Sašom Pavlovim, Brankom Malovićem i Srpskom naprednom strankom, nakon ovakvog predloga budžeta preporučujemo da nešto konkretno urade za građane Pančeva. Da zakrpe neku rupu na pešačkim stazama ili na kolovozima umesto što krpe rupe u džepovima svojim partijskim poslušnicima i prezentujući budući izgled keja za koji ne znamo ni ko ni kada će raditi.

    Gradski odbor Demokratske stranke Pančevo poslao je saopštenje povodom juče izglasanog budžeta grada Pančeva za 2020. godinu.

     

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
  • NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

    Ostalo iz kategorije Politika

    GRUPA PANČEVO: Besplatni udžbenici jedan od prioriteta

    Udruženje građana "GRUPA" ističe da je jedan od prioriteta ove organizacije uvođenje besplatnih udžbenika za sve đake u Pančevu. To se odnosi i na sva naseljena mesta, od Banatskog Brestovca […]

    Tribina „Podrži i potpiši ProGlas” u Pančevu

    ProGlas se širi Srbijom! Nakon Zrenjanina, pokretači i potpisnici inicijative će predstaviti ciljeve ProGlasa na tribini u Pančevu, koja će biti održana u sredu, 15. novembra, sa početkom u 19 […]