• GO DS Pančevo: Bokanov govor mržnje krajnje nedopustiv

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
    013 Info

    Demokratska stranka Pančevo saopštila je da najoštrije osuđuje i protivi se bilo kakvom govoru mržnje, a posebno ako je uperen protiv bilo koje nacionalne zajednice.

    U saopštenju GO DS Pančevo navodi se da je sramno i nedopustivo izlaganje Dragoslava Bokana na televiziji Pink koji je svojim nastupom na televiziji sa nacionalnom frekvencijom, kako ističu, uvredio sve građanke i građane Srbije rumunske nacionalnosti.

    “Mi u Pančevu, a posebno u naseljenim mestima decenijama i vekovima živimo u multinacionalnoj sredini u kojoj poštujemo jedni druge, a govor ovog tipa smatramo krajnje nedopustivim. Izjava Dragoslava Bokana je nedvosmisleno izazivanje nacionalne mržnje i netrpeljivosti prema ruminskoj nacionalnoj zajednici”, stoji u saopštenju.

    Gradski odbor DS poziva sve državne organe da reaguju i pokrenu odgovarajuće postupke i prema Dragoslavu Bokanu, ali i prema televiziji Pink.

    “Ako ovakve izjave prolaze nekažnjeno, šta sledeće možemo da očekujemo? Poziv na nasilje prema istoj toj ili nekoj drugoj nacionalnoj zajednici?”, pitaju u saopštenju.

    Demokrate su se, kako navode, oduvek zalagale i zalagaće se za očuvanje multikulturalnosti našeg društva i pozivaju sve da se uzdrže od govora mržnje, kako u javnom diskursu, tako i u ličnom i da svojim primerom pokažu da nema mesta diskriminaciji u našem društvu.

     

    Demokratska stranka Pančevo saopštila je da najoštrije osuđuje i protivi se bilo kakvom govoru mržnje, a posebno ako je uperen protiv bilo koje nacionalne zajednice.

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
  • NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

    Ostalo iz kategorije Politika

    GRUPA PANČEVO: Besplatni udžbenici jedan od prioriteta

    Udruženje građana "GRUPA" ističe da je jedan od prioriteta ove organizacije uvođenje besplatnih udžbenika za sve đake u Pančevu. To se odnosi i na sva naseljena mesta, od Banatskog Brestovca […]

    Tribina „Podrži i potpiši ProGlas” u Pančevu

    ProGlas se širi Srbijom! Nakon Zrenjanina, pokretači i potpisnici inicijative će predstaviti ciljeve ProGlasa na tribini u Pančevu, koja će biti održana u sredu, 15. novembra, sa početkom u 19 […]