• WhatsApp odlaže izmene uslova korišćenja nakon kritika

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
    013 Info

    WhatsApp je objavio da za tri meseca odlaže promene uslova korišćenja, nakon što su korisnici izrazili strahove da će taj servis za poruke deliti njihove poverljive podatke s Facebook-om.

    „Odlaže datum na koji će korisnici morati da pročitaju i prihvate uslove“, napisala je kompanija na blogu.

    Trebalo je da izmene stupe na snagu 8. februara, a sada je kompanija objavila da se to neće dogoditi pre 15. maja.

    WhatsApp je istakao da ažuriranje neće „ojačati kapacitet podele podataka s Facebook-om“, već je pre svega usmereno prema pomoći kompanijama da bolje komuniciraju s klijentima preko platforme.

    „Znamo da je došlo do konfuzije i dezinformacija oko tog ažuriranja, i želimo pomoći svima da shvate naše principe i činjenice“, istaknuto je.

    Konverzacije na WhatsApp-u i dalje će biti šifrirane te ni Facebook niti WhatsApp neće imati mogućnost da vide te privatne poruke, tvrdi kompanija.

    Prošlonedeljna najava o ažuriranju uslova korišćenja stvorila je paniku i izazvala bes kod brojnih korisnika koji su rekli da se radi o napuštanju temeljnih vrednosti WhatsApp-a. Aplikacija je, podseća AFP, gradila reputaciju na zaštiti podataka.

    Platforma je pokušala da ugasi požar objavama i kampanjom, ali konkurentski servisi poput Signala i Telegrama profitirali su zbog konfuzije i u mnogim zemljama im je jako naraslo preuzimanje s Apple Store-a i  Google Play-a.

    WhatsApp je objavio da za tri meseca odlaže promene uslova korišćenja, nakon što su korisnici izrazili strahove da će taj servis za poruke deliti njihove poverljive podatke s Facebook-om

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
  • NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

    Ostalo iz kategorije Servisne informacije